Hoe u de Star Wars-films op volgorde kunt bekijken

0
Hoe u de Star Wars-films op volgorde kunt bekijken

Wil je de Star Wars-films op volgorde bekijken? Met elke film in de saga die wordt gestreamd op Disney Plus – in 4K en HDR, niet minder – is dit de beste tijd om de Star Wars-films te marathoneren, zowel in chronologische volgorde als in release-volgorde. In deze service kun je ook The Mandalorian bekijken , evenals een lading nieuwe Star Wars-tv-shows en films die in 2021 en daarna komen.

In deze gids leggen we de volgorde van de Star Wars-films op een aantal verschillende manieren uit. Eerst beginnen we met de chronologische volgorde die nauw aansluit bij de Star Wars-tijdlijn, en dan volgen we de release-volgorde van de films. Je zult ook een ultieme volgorde voor het bekijken van Star Wars-films vinden, waaronder The Mandalorian en The Clone Wars. Terwijl het op volgorde bekijken van de Star Wars-films vrij eenvoudig is – je begint met The Phantom Menace en eindigt met The Rise of Skywalker – voegen spin-offs als Solo en Rogue One een paar rimpels toe aan de procedure. We zullen dat allemaal voor je uitsplitsen

Terwijl Disney zijn nieuwe Star Wars-content versterkt, met Obi-Wan Kenobi, Andor, Ahsoka, Rangers of the New Republic, The Acolyte, Star Wars: Visions, Rogue Squadron, The Bad Match en A Droid Story in aantocht, kijkend naar de Star Oorlogenfilms op volgorde helpen je om je voor te bereiden op de golf van nieuwe projecten die in de maak zijn.

Hier leest u hoe u de Star Wars-films op volgorde kunt bekijken.

De beste Disney + deals van vandaag
Disney
Disney + maandelijks
$ 6,99
/ mnd
Visie
Bij
Disney +
Disney + jaarlijks
$ 69,99
/jaar
Visie
Bij
Disney +
Hoe je de Marvel-films op volgorde kunt bekijken
The Book of Boba Fett: releasedatum, trailer en cast
The Mandalorian seizoen 3 : wat we weten
Star Wars-films in chronologische volgorde
Luke Skywalker in Star Wars.

(Afbeelding tegoed: Lucasfilm)
De chronologische volgorde van de Star Wars-films is waarschijnlijk wat u zoekt. Je vindt elke Star Wars-film in deze lijst, evenals de twee spin-offs van live-actiefilms, Solo: A Star Wars Story en Rogue One: A Star Wars Story, in één simpele volgorde die je zo ongeveer kunt krijgen door in een druk weekend. Dit is de beste manier om de films in 2021 te bekijken, als je het ons vraagt.

U kunt als volgt de Star Wars-films in chronologische volgorde bekijken:

Star Wars Episode I: The Phantom Menace (32 jaar vóór A New Hope)
Star Wars Episode II: Attack of the Clones (22 jaar eerder)
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (19 jaar eerder)
Solo: A Star Wars Story (ongeveer tien jaar eerder)
Rogue One: A Star Wars Story (eindigt vlak voor ANH)
Star Wars Episode IV: A New Hope
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (drie jaar na A New Hope)
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (vier jaar later)
Star Wars Episode VII: The Force Awakens (34 jaar later)
Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (34 jaar later)
Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker (35 jaar later)
Je vindt alleen Star Wars-films met live-actie op deze lijst, en we hebben A New Hope als ankerpunt in de tijdlijn gebruikt, dus je hebt een beetje context over wanneer evenementen plaatsvinden.

Als je een Star Wars-bestelling wilt met de canon-tv-programma’s erin, inclusief The Mandalorian, dan hebben we dat ook: je vindt onze Star Wars Ultimate Order-lijst verderop op deze pagina.

Om een ​​beetje context aan het bovenstaande toe te voegen: de animatiefilm en -serie van The Clone Wars spelen zich af tussen Episodes II en III en eindigen tijdens Revenge of the Sith (of iets later, in het geval van de laatste scène van The Clone Wars). Star Wars: Rebels speelt zich in wezen af ​​tussen Episodes III en IV. De Mandalorian speelt zich zeker af tussen Episodes VI en VII. De komende animatieserie The Bad Batch speelt zich af na The Clone Wars.

De aanstaande Obi-Wan Kenobi-serie speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af. De aankomende Rogue One: A Star Wars Story spin-off over Cassian Andor speelt zich vijf jaar eerder af dan Rogue One, en dus na de prequels en vóór de originele trilogie. De animatieserie Resistance speelt zich af in de periode van de vervolgtrilogie en loopt dus gelijktijdig met The Force Awakens en The Last Jedi. Bekijk nogmaals onze ultieme Star Wars-kijkvolgorde hieronder voor een volledige uitleg van hoe dit allemaal werkt.

De komende Rogue Squadron-film zal naar verwachting plaatsvinden na aflevering 9.

Star Wars-films in vrijgavevolgorde
Kylo Ren en Rey vechten in Star Wars: The Rise of Skywalker.

(Afbeelding tegoed: Disney)
Het bekijken van de Star Wars-films in volgorde van uitgave zal de tijdlijnen een beetje verwarren, maar goed, misschien komt dit dichter bij hoe je de films oorspronkelijk hebt bekeken. Hier leest u hoe u de Star Wars-films in release-volgorde kunt bekijken, die 44 jaar teruggaat tot A New Hope.

Star Wars, aflevering IV: A New Hope (1977)
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980)
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983)
Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)
Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002)
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)
Star Wars Episode VII: The Force Awakens (2015)
Rogue One: A Star Wars Story (2016)
Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (2017)
Solo: A Star Wars Story (2018)
Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker (2019)
De beste Star Wars The Skywalker Saga 4k Blu-Ray-deals van vandaag
Star Wars: The Skywalker Saga …
Beste koop
$ 249,99
Visie
Korting
Star Wars: The Skywalker Saga …
Amazon
$ 349,99
$ 250,81
Visie
Lage voorraad
Star Wars: The Skywalker Saga …
Amazon
Prime
$ 275,96
Visie
We controleren dagelijks meer dan 130 miljoen producten voor de beste prijzen
De ultieme Star Wars-kijkopdracht, inclusief The Mandalorian en The Clone Wars
Star Wars-tijdlijn

De officiële Star Wars-tijdlijn, van Disney Plus. (Afbeelding tegoed: Disney Plus)
Toen Disney Lucasfilm en de Star Wars-rechten verwierf, herstelde het de continuïteit van het Expanded Universe van andere gerelateerde media die op de achtergrond waren opgebouwd. Dat betekende dat alleen de Prequel Trilogy, Original Trilogy en The Clone Wars CG animatieserie canon bleven.

Disney heeft sindsdien een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de canon, met boeken, games, strips en meer die in dezelfde continuïteit bestaan ​​als de Star Wars-films. Deze lijst hieronder bevat niet alles, maar het zal je zeker bezig houden – het is vrijwel elke film en tv-show die in één canonieke volgorde is verzameld. We zullen de nieuwere Disney Plus Star Wars-shows zoals Obi-Wan Kenobi, The Bad Batch en Cassian Andor aan deze lijst toevoegen wanneer ze uitkomen.

Star Wars Episode I: The Phantom Menace (32 jaar vóór A New Hope)
Star Wars Episode II: Attack of the Clones (22 jaar voor A New Hope)
The Clone Wars-animatiefilm (vertegenwoordigt het begin van de animatieserie)
The Clone Wars-animatieserie (begint 22 jaar voor A New Hope, eindigt 19 jaar eerder)
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (19 jaar voor A New Hope)
Solo: A Star Wars Story (ongeveer tien jaar voor A New Hope)
Star Wars: Rebels-animatieserie (speelt zich vijf jaar voor A New Hope af, met een epiloog die veel later plaatsvindt)
Rogue One: A Star Wars Story (eindigt vlak voor A New Hope)
Star Wars Episode IV: A New Hope
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (speelt zich drie jaar na A New Hope af)
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (vier jaar na A New Hope)
The Mandalorian (ongeveer negen jaar na A New Hope)
Star Wars: Resistance-animatieserie (speelt zich af 34 jaar na A New Hope)
Star Wars Episode VII: The Force Awakens (speelt zich af 34 jaar na A New Hope)
Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (speelt zich af 34 jaar na A New Hope)
Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker (speelt zich 35 jaar na A New Hope af)
DE MANDALORIAN SEIZOEN 2 RECAPS
bekijk de Mandalorian seizoen 2 aflevering 1

(Afbeelding tegoed: Disney / Lucasfilm)
Herinner jezelf eraan wat er tot nu toe is gebeurd met onze samenvatting van The Mandalorian seizoen 2 aflevering 1 , The Mandalorian seizoen 2 aflevering 2 , The Mandalorian seizoen 2 aflevering 3 , The Mandalorian seizoen 2 aflevering 4 , The Mandalorian seizoen 2 aflevering 5 , The Mandalorian seizoen 2 aflevering 6 , The Mandalorian seizoen 2 aflevering 7 en The Mandalorian seizoen 2 finale .

Als je onlangs The Mandalorian seizoen 2 hebt bekeken, is deze volgorde van bijzonder belang. ‘The Jedi’, dat Ahsoka Tano voor het eerst introduceerde in live-action Star Wars, verbindt The Clone Wars met de bredere continuïteit als nooit tevoren. Evenzo heeft de toevoeging van Boba Fett een even sterke respons opgeleverd, en de late verschijning van een ander belangrijk Star Wars-personage in de finale van seizoen 2 stelt ook verdere vragen over hoe de hele franchise in elkaar past.

Dus wie is Ahsoka Tano en hoe past ze in het Star Wars-universum? In The Clone Wars, dat zich afspeelt tussen de afleveringen II en III, transformeert Tano van Anakins leerling in een volledige Jedi Knight met dubbele lichtzwaarden en ontmoet hij de jonge Boba Fett en General Grievous. Na te zijn beschuldigd van moord, neemt Tano ook het op tegen Darth Maul (hij wordt een cyborg na zijn nederlaag tegen Obi-Wan in The Phantom Menace) die een supergroep samenstelt genaamd Deathwatch met Mandalore-extremisten die de regering van Mandalore omverwerpen.

Vanaf daar, in Rebels, tussen filmafleveringen III en IV, speelt Ahsoka een sleutelrol bij het opzetten van een netwerk dat het opneemt tegen haar oude meester, nu Lord Vader. Dan, na een reis in een ‘wereld tussen werelden’, betreedt ze het ‘spirituele vlak’ en reist ze op zoek naar haar vriend, Ezra. De kloof tussen deze mysterieuze momenten en haar live-actiedebuut in The Mandalorian (dat zich ongeveer vijf jaar na Return of the Jedi afspeelt) is onbekend, maar de kans is groot dat we meer bemoeienis met de Mandalore-politiek zullen zien naarmate de vlaggenschip Disney Plus-show doorgaat.

Of inderdaad, wanneer de nieuwe spin-offshow Ahsoka hier komt.

Star Wars: The Machete Order uitgelegd
De Machete Order is een beroemde kijkopdracht die in 2011 door Rod Hilton is gemaakt . Het is in wezen een manier om naar de Star Wars-films te kijken zonder de Phantom Menace, en verandert de manier waarop het verhaal wordt verteld. Het richt zich volledig op het verhaal van Luke Skywalker, met het idee dat de theorie is dat het de grote draai van The Empire Strikes Back behoudt. Het mist ook wat velen beschouwen als een teleurstellende prequel-aflevering.

The Machete Order begint met A New Hope, ga verder naar The Empire Strikes Back, waarna de eerste twee prequels worden bekeken als een flashback naar het verhaal van Anakin, voor het laatste gevecht in Return of the Jedi.

Aflevering IV: A New Hope
Aflevering V: The Empire Strikes Back
Aflevering II: Attack of the Clones
Aflevering III: Revenge of the Sith
Aflevering VI: Return of the Jedi
Om vanaf daar verder te gaan met de Machete Order, bekijk ook de vervolg saga:

Aflevering VII: The Force Awakens
Aflevering VIII: The Last Jedi
Aflevering IX: The Rise of Skywalker
Wat is de beste bestelling van Star Wars?
Onze aanbeveling is dat de chronologische weergave voor de meeste mensen de beste Star Wars-kijkvolgorde is. Ten eerste duurt het niet zo lang om te kijken als de uiteindelijke bestelling, wat een enorme tijdsbesteding vereist die voor de meeste kijkers een beetje veel zal zijn. 11 films is genoeg voor een solide Star Wars-marathon, en de twee spin-offs, Rogue One en Solo, voegen textuur toe aan het universum die je niet per se krijgt van de belangrijkste Star Wars-films. Dat is de Star Wars-bestelling die we in 2021 zouden kiezen.

Star Wars-films op Disney Plus
Disney Plus heeft nu elke Star Wars-film beschikbaar om te streamen, inclusief The Rise of Skywalker en Solo. Dit zijn de Star Wars-films op Disney Plus:

Star Wars, aflevering I: The Phantom Menace
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
Star Wars Episode IV: A New Hope
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
Star Wars, aflevering VI: Return of the Jedi
Star Wars Episode VII: The Force Awakens
Rogue One: A Star Wars Story
Star Wars, aflevering VIII: The Last Jedi
Star Wars Episode IX: Rise of Skywalker
Solo: A Star Wars Story
Merk op dat dit alleen van toepassing is op Disney Plus in de VS, het VK en Australië, en dat de selectie kan variëren waar u zich bevindt.

De beste Star Wars-films, gerangschikt
Rey en Kylo Ren tegen de bewakers van Snoke

(Afbeelding tegoed: Lucasfilm)
De meeste Star Wars-fans hebben een vrij duidelijke mening over welke films in de serie de beste zijn, maar voor het geval er een argument is, hebben we een gids samengesteld waarin de Star Wars-films worden gerangschikt op basis van IMDB-gebruikersscores. Je kilometers kunnen variëren, en zeker geen film met het woord ‘Younglings’ is beter dan The Last Jedi of Solo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *