Hoe Pokemon Go-malware te vermijden

0
Hoe Pokemon Go-malware te vermijden

Pokémon Go, de hitgame die Pokémon in de echte wereld brengt, brengt een litanie van enge gevolgen uit de echte wereld teweeg. Sommige spelers werden beroofd en één ontdekte zelfs een lijk tijdens het zoeken naar Pokémon, naast een heleboel andere rare verhalen .

En omdat Pokémon Go nog niet in elk land verkrijgbaar is, zoeken spelers naar manieren om het spel toch mogelijk te maken, inclusief het downloaden van een aantal dubieuze bronnen.

Pokemon Go-gameplay

Onderzoekers van Proofpoint , een cyberbeveiligingsbedrijf, kondigden de ontdekking aan van een geïnfecteerde Pokémon Go-download, hoewel deze deze nog niet in het wild heeft waargenomen. De geïnfecteerde app geeft aanvallers volledige toegang tot al uw persoonlijke gegevens die op uw telefoon zijn opgeslagen. Volg de onderstaande stappen als je niet geïnfecteerd wilt worden door de Pokémon Go-malware.

Identificeren en vermijden van Pokémon Go-malware op Android
De beste methode om de Pokémon Go-malware te vermijden, is te wachten tot de game in jouw land beschikbaar is. Maar aangezien u dat waarschijnlijk niet gaat doen, kunt u als volgt slim zijn om de app op uw Android-telefoon te sideloaden.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Pokemon Go apk downloaden

Download het APK-bestand (Android-applicatiepakket) alleen van sites die u vertrouwt. Onze eigen Matt Hanson heeft een gedetailleerde gids geschreven over hoe je Pokémon Go nu kunt downloaden en spelen , dus klik op dat artikel voor een veilige link naar de APK.

Nadat u de APK heeft gedownload, controleert u om welk type machtigingen de app vraagt. Standaard vraagt ​​Pokémon Go om veel rechten, zoals toegang tot je locatie, contacten en camera. De Pokémon Go-malware zal echter om nog meer machtigingen vragen voor zaken als bellen, uw sms-berichten lezen, audio opnemen en kijken welke apps worden uitgevoerd bij het opstarten. Deze machtigingen zouden onmiddellijke rode vlaggen moeten zijn.

Zodra de geïnfecteerde Pokémon Go-app is geïnstalleerd, is het buitengewoon moeilijk om deze te onderscheiden van de officiële applicatie. De met malware geïnfecteerde app ziet eruit en werkt identiek aan de gesanctioneerde Google Play Store-app, hoewel gebruikers nog steeds de machtigingen van de app kunnen controleren om te zien of er iets ongewoons is.

Ga hiervoor naar uw Android-instellingen en scrol omlaag naar “Apps”. Scrol totdat je Pokémon Go vindt en tik erop. Tik op “Machtigingen” en vervolgens op de menuknop (drie puntjes) om de optie voor “Alle machtigingen” te zien. Dit zal precies onthullen wat de app op je telefoon kan doen. Raadpleeg de bovenstaande afbeeldingen om te zien of er onnodige machtigingen zijn.

Hoewel de Pokémon Go-malware misschien nog niet in het wild is gezien, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat ondernemende criminelen profiteren van de Pokémon-hype door de geïnfecteerde app te verspreiden.

Proofpoint vertelt gebruikers niet hoe ze de malware kunnen verwijderen nadat deze is geïnstalleerd, maar men kan aannemen dat de veiligste manier is om de fabrieksinstellingen te herstellen. Het is vervelend om een ​​back-up te maken van gegevens en deze te herstellen, maar het is de enige 100% effectieve manier om Android-malware te verwijderen.

Pokémon Go iOS-spelers zijn voorlopig veilig
Pokemon Go voor iPhone-download

Omdat iOS-gebruikers zich moeten aanmelden voor een Amerikaanse, Nieuw-Zeelandse of Australische Apple ID om de app te downloaden uit de App Store, zijn ze voorlopig veilig voor deze malware. Met de Apple ID-oplossing kunnen gebruikers de officiële app downloaden uit de App Store, wat veilig is. Het enige nadeel is dat je een alternatieve Apple ID moet gebruiken totdat de app naar jouw land komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *