5 tips en trucs voor de iPhone 6S

0
5 tips en trucs voor de iPhone 6S

Invoering
De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn op de markt verschenen, en hoewel de nieuwste handsets van Apple aan de buitenkant veel op hun voorgangers lijken, zitten ze eigenlijk boordevol nieuwe functies.

Om u te helpen het meeste uit uw gloednieuwe iPhone 6S of iPhone 6S Plus te halen, hebben we onze 10 beste tips en trucs verzameld. Bekijk onze video hieronder voor een overzicht van de tips en klik vervolgens door het artikel voor uitgebreide handleidingen voor elke tip.
1. Tweak 3D Touch-gevoeligheid
3D Touch is een van de grootste veranderingen in de manier waarop u met uw iPhone communiceert, waardoor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus kunnen voelen hoeveel druk u op het scherm uitoefent en informatie, opties en meer kunt weergeven, afhankelijk van hoe hard en voor hoe lang je drukt.

Het is een geweldige functie, maar als je het vindt om grip te krijgen, kun je wijzigen hoe gevoelig 3D Touch is door naar Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid> 3D Touch te gaan.
2. Gebruik peek voor ultieme multitasking
Nu u 3D Touch heeft ingesteld om zich te gedragen zoals u dat wilt, kunt u het als een professional gaan gebruiken. De peek-functie is een van de beste dingen van 3D Touch, het stelt je in staat om… nou ja, een kijkje te nemen… naar andere apps zonder degene die je gebruikt te verlaten.

U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in e-mails wanneer u zich in uw inbox bevindt zonder ze volledig te hoeven openen. Druk stevig op een e-mail om deze te bekijken, en u kunt dan snel opties voor antwoorden, doorsturen en meer oproepen.

En als iemand je een e-mail stuurt met een kaart als bijlage, kun je peek gebruiken – nogmaals met een stevige druk op het scherm – om snel een voorbeeld van de kaart te bekijken zonder een aparte app te openen.
3. AE / AF-vergrendeling
Wanneer je de camera gebruikt, kun je ergens op het scherm tikken en vasthouden om de belichting en focus op dat punt te vergrendelen – en dit werkt niet alleen voor foto’s, maar ook voor video.

Het stopt het opnieuw scherpstellen van de camera en het wijzigen van de helderheidsniveaus in een video alleen maar omdat je kadrering is veranderd. U kunt ook AE / AF-vergrendeling gebruiken voor panorama’s, om de focus en belichting in te stellen voor het belangrijkste deel van de scène, dat zich vaak in het midden bevindt – normaal vergrendelt de camera de focus en belichting waar u de panningbeweging start, direct rand van de scène.
4. Hoofd HDR
De Auto HDR-optie van de iPhone 6S werkt in de regel briljant en trekt bijvoorbeeld hoge lichten in heldere luchten terug, zodat je een volledig scala aan tonen in de foto krijgt. Af en toe gaat het echter fout – soms ziet een niet-HDR-versie er natuurlijker uit, en soms krijg je vreemde randeffecten rond onscherpe contouren waar twee verschillende belichtingen slecht zijn gemengd.

Dus open de Instellingen> Foto’s en camera-opties en schakel ‘Normale foto behouden’ in. U kunt later kiezen welke afbeelding het beste werkt – HDR of normaal – en de afbeelding verwijderen die u niet wilt.
5. Neem de controle over Live Photos
Live Photos is een interessante nieuwe functie die een paar seconden video opneemt wanneer u uw foto’s maakt. Wanneer u door uw foto’s bladert en ze bekijkt, ziet u dat ze bewegen terwijl u scrolt, waardoor uw fotogalerij een bijna Harry Potter-gevoel krijgt.

Je kunt deze bewegende Live Photos ook instellen als achtergrond op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Open hiervoor de Live Photo die u wilt bekijken, tik vervolgens op het pictogram voor delen en selecteer ‘Instellen als achtergrond’. Wanneer je iPhone 6S is vergrendeld, druk je stevig op het scherm en je foto komt tot leven.

Live Photos zijn niet voor iedereen, en ze kunnen kostbare ruimte innemen – vooral als je voor de 16GB iPhone 6S ging – dus je kunt voorkomen dat ze standaard worden vastgelegd door op het Live Photos-pictogram (een reeks cirkels) in de camera-app.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *