Hoe u YouTube op uw tv kunt bekijken

0
Hoe u YouTube op uw tv kunt bekijken

YouTube is een fantastische bron van entertainment als je thuis vastzit, vol met niet alleen leuke video’s om je te vermaken, maar ook tutorials, online lessen, fitnesslessen en nog veel meer. Er is ook een enorme selectie aan inhoud beschikbaar via YouTube Kids die kan helpen bij het aanvullen van het leren als je thuisonderwijs bent.

Kijken op een computer, telefoon of tablet is echter niet altijd even gemakkelijk. Als je een workoutvideo in je woonkamer volgt, of als je even rustig wilt worden en van een volledige show wilt genieten, is YouTube op je tv veel handiger.

De beste goedkope 4K-deals in de VS en het VK
Lees hoe u YouTube-video’s downloadt
De beste gratis YouTube naar MP3-converters
Gelukkig is het verrassend eenvoudig en kunt u zelfs uw mobiele apparaat of computer gebruiken om te bepalen wat er op uw tv gebeurt, in plaats van te moeten zoeken en navigeren met de afstandsbediening van uw tv. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

1. Zoek de YouTube-app
Als je een smart-tv hebt, is de kans groot dat de YouTube-app vooraf is geïnstalleerd. Ga naar het app-menu van je tv en controleer of het er is. Als dit niet het geval is, zoek het dan in de app store van de tv-fabrikant.

2. Log in op uw account
Wanneer de app wordt geladen, selecteert u ‘Account toevoegen’ en logt u in met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord voor uw Google-account. Je kunt nu je gebruikelijke YouTube-aanbevelingen en afspeellijsten zien, naar video’s zoeken en al het andere dat je zou doen op de mobiele of desktopversie.

3. Haal een linkcode op
Als je het lastig vindt om YouTube te bedienen met de afstandsbediening van je tv, kun je in plaats daarvan je telefoon, tablet of zelfs een desktop-pc of laptop als afstandsbediening gebruiken. Om dit te doen, moet u uw apparaat aan uw tv koppelen met behulp van een speciaal gegenereerde code. Navigeer naar het instellingenpictogram linksonder in de YouTube-app op je tv en selecteer ‘Koppelen met tv-code’.

4. Sluit een telefoon of tablet aan
Open de YouTube-app op je telefoon of tablet (het proces is hetzelfde voor alle besturingssystemen), tik vervolgens op je profielpictogram en selecteer ‘Instellingen’. Tik op ‘Op tv kijken’ gevolgd door ‘tv-code invoeren’ en typ de code van je tv in.

5. Sluit een laptop of desktop-pc aan
Ga naar https://www.youtube.com/pair op je desktop of laptop en voer de code van je tv in het vak ‘Link met tv-code’ in. Klik op ‘Deze tv toevoegen’.

6. Koppel een apparaat los van uw tv
Open de YouTube-app op je tv, selecteer het instellingenpictogram linksonder, scrol omlaag naar ‘Gekoppelde apparaten’ en selecteer ‘Alle apparaten verwijderen’ of koppel de apparaten afzonderlijk los.

Andere opties
Als u op zoek bent naar nieuwe tv-programma’s en films, bieden veel van de grote streamingdiensten momenteel speciale aanbiedingen voor nieuwe abonnees. Beter nog, veel studio’s brengen vroegtijdig recente releases naar streamingdiensten. Dit zijn de beste deals die momenteel beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *