Hoe u uw laptop schoonmaakt

Welkom bij onze gids over het schoonmaken van uw laptop. Gezien het feit dat onze handen de gemakkelijkste manier zijn om ziektekiemen en virussen in onze huizen te brengen en hoe onze technologie elke dag door ons wordt aangeraakt, is het van vitaal belang dat we het op de juiste manier schoonmaken.

Dus we gaan u laten zien hoe u uw laptop schoonmaakt – het verwijderen van vuil dat zich al sinds de oudheid tussen uw sleutels bevindt, en het desinfecteren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verspreiden van bacteriën tussen uw handen, uw techneut. , en rond uw huis.

Vergeet niet om voordat u begint uw handen te wassen (en natuurlijk af te drogen!), Uw laptop uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen.

Nog steeds op zoek naar een laptop? Zoek uit waar u een laptop te kopen nu
Hoe u uw laptop schoonmaakt(Afbeelding tegoed: toekomst)
1. Stofzuig uw laptop
Om stof te verwijderen, moet u elk onderdeel van uw laptop, behalve het scherm, stofzuigen met het borsteluiteinde van de stofzuiger. LCD-schermen zijn kwetsbaar en kunnen worden bekrast door de borstelharen. Ze moeten zachter worden schoongemaakt dan de rest van uw laptop (we komen er later aan toe om het scherm schoon te maken).

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Zorg ervoor dat je de stofzuiger op een lage stand gebruikt. U pikt hier gewoon stof en kleine stukjes vuil op, en als u het te krachtig instelt, kunnen uw toetsenbordtoetsen beschadigd raken.

Zorg ervoor dat u naast het toetsenbord ook eventuele luidsprekergaten en ventilatieopeningen op uw laptop stofzuigt. Deze kunnen veel stof ophopen dat in de loop der jaren uit uw laptop is geduwd, en het is van vitaal belang om uw laptop lekker koel te houden.

Hoe u uw laptop schoonmaakt(Afbeelding tegoed: toekomst)
2. Maak het toetsenbord van uw laptop schoon
De volgende stap naar een schone laptop is een schoon toetsenbord. Nu je je toetsenbord hebt gestofzuigd, moet het stofvrij zijn en klaar om grondiger schoon te maken.

Je zou kunnen beginnen met wat schoonmaakplamuur – een plakkerige, met rubber beklede substantie die je over je toetsenbord rolt om hardnekkige deeltjes en vuil tussen je toetsen op te vangen. Je moet deze stopverf ook over de luidsprekergaten op je laptop rollen.

Zodra de stopverf zijn magie heeft gewerkt, maakt u een microvezeldoek licht vochtig (niet nat) en veegt u hiermee het toetsenbord van uw laptop schoon. Oefen meer druk uit op eventuele vlekken of knapperige stukjes die aan uw sleutels kunnen vastzitten.

Hoe u uw laptop schoonmaakt(Afbeelding tegoed: toekomst)
3. Maak de poorten van uw laptop schoon
Het schoonmaken van stopverf is ook geweldig voor het schoonmaken van de poorten van je laptop, die ook een broeinest zijn van puin en gemakkelijk over het hoofd gezien vuil. Knijp de schoonmaakpasta in de verschillende poorten van uw laptop om het vuil eruit te halen.

Of je de schoonmaakplamuur nu hebt gebruikt of niet, je moet ook een wattenstaafje of wattenstaafje nemen, deze in isopropylalcohol bevochtigen, dan in je poorten steken en erin ronddrogen.

De met alcohol bevochtigde stok zal de dubbele rol vervullen: het verwijderen van vuil uit de poorten en het ontsmetten ervan terwijl het bezig is. Maak je geen zorgen over vocht in de poorten, want isopropyl verdampt vrijwel onmiddellijk.

Isopropyl – waar we de afgelopen weken de lof over hebben gezongen – is een van de meest gebruikte oplosmiddelen voor het ontsmetten en desinfecteren van oppervlakken. U hoeft ook niet per se het 99% sterke spul te gebruiken.

75% isopropyl kan net zo effectief zijn bij het doden van bacteriën, omdat het gezuiverde water waarmee het is verdund, als katalysator werkt bij het afbreken van celputten van micro-organismen. Het duurt ook langer om te verdampen, waardoor de blootstellingstijd tussen het en het micro-organisme toeneemt.

Hoe u uw laptop schoonmaakt(Afbeelding tegoed: toekomst)
4. Maak uw laptopscherm schoon
Het scherm is een van de meer gevoelige onderdelen van je laptop, dus er gelden iets andere regels als het gaat om het schoonmaken. Bevochtig een microvezeldoek met wat isopropylalcohol en veeg het scherm voorzichtig in cirkelvormige of rechte bewegingen schoon.

Merk op dat als je een scherm hebt met een oleofobe laag (meestal touchscreens), je geen isopropyl mag gebruiken, omdat dit die laag na verloop van tijd kan verslechteren. Gebruik voor dit soort schermen een milde niet-alcoholische schermreiniger.

Zodra de isopropyl is verdampt, veegt u uw scherm extra af met een schermreiniger zoals Ecomoist of WHOOSH ! Beide zijn alcoholvrije schermreinigers die zijn ontworpen om vlekken te verwijderen. Ze hebben ook antistatische eigenschappen waardoor het scherm langer stof afstoot.

Voor meer informatie hebben we een aparte uitgebreide handleiding voor het schoonmaken van uw laptopscherm .

5. Maak uw laptop schoon
Dat isopropyl is niet alleen voor uw scherm. Het is een allround oppervlaktereiniger die u nu zou moeten gebruiken om de rest van uw laptop schoon te vegen. Bevochtig een microvezeldoek in isopropyl en veeg uw laptop overal schoon: toetsenbord, luidsprekergaten, ventilatieopeningen, poorten, noem maar op.

Het hoge alcoholgehalte in isopropyl helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en vegen op het oppervlak van uw laptop. Wrijf een beetje harder op hardnekkige vlekken, en de alcohol zou ze moeten helpen weg te komen.

Het isopropyl verdampt snel na het afvegen en als dat eenmaal het geval is, kunt u erop vertrouwen dat uw laptop schoon en kiemvrij is.

Vooral in deze onzekere tijden is het een goed idee om uw laptop regelmatig schoon te maken. Als extra voorzorgsmaatregel tijdens de uitbraak van covid-19, moet u altijd uw handen wassen voordat u achter uw laptop gaat zitten ( vooral nadat u van de buitenwereld bent binnengekomen), en deze minstens één keer per week met isopropylalcohol afnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *