Hoe maak je gratis karaoke-nummers

0
Hoe maak je gratis karaoke-nummers

Audacity is een gratis audio-editor en het is de droom van een ontluikende karaoke-ster dankzij het vermogen om de zang van je favoriete nummers te verwijderen.

Het is een eenvoudig proces: zang bevindt zich meestal in het midden van een stereotrack – de helft op het ene kanaal en de andere helft op het andere – dus als je een kanaal omkeert, worden de twee delen geannuleerd. Met een geluidsbestand van goede kwaliteit is het meestal erg effectief.

Gebruik dit natuurlijk alleen om karaokeliedjes voor persoonlijk gebruik te maken; Herdistribueer de resulterende bestanden niet zonder toestemming van de copyrighthouder.

De muziek die wordt gebruikt om deze gids te illustreren, is ‘Let It In’ van Josh Woodward .

Verdeler
Codecs(Afbeelding tegoed: Codecs.com)
1. Verkrijg de juiste encoder
Eerst een beetje voorbereiding. Om je voltooide karaoke-nummer in MP3-formaat te exporteren, heb je de LAME MP3-encoder nodig , die niet standaard in Audacity wordt meegeleverd. Download het zip-archief en pak het uit, en dubbelklik vervolgens op het exe-bestand om de encoder te installeren (dit zal heel snel gebeuren).

Verdeler
Lef(Afbeelding tegoed: het Audacity-team)
2. Download en installeer Audacity
Zodra dat is gebeurd, download en installeer je Audacity en importeer je de door jou gekozen track door deze naar het hoofdvenster te slepen. Aan de linkerkant van de golfvorm, naast de naam van de track, zie je een zwarte naar beneden wijzende pijl. Klik hierop en selecteer ‘Split stereotrack’.

Verdeler
Lef(Afbeelding tegoed: het Audacity-team)
3. Strip zang en export
Dubbelklik op de onderste track om deze te selecteren en klik vervolgens op ‘Effecten> Omkeren’. Klik op de menupijl naast de golfvorm van elke track, selecteer Mono en klik vervolgens op ‘Bestand> Audio exporteren’.

MP3 is een goed formaat, dus je kunt het afspelen met elke mediaspeler (daarom had je de LAME-encoder nodig), en je kunt vasthouden aan de standaard exportinstellingen. Kies of je de metadata van de track wilt bewerken (het kan handig zijn om het woord ‘karaoke’ aan de titel toe te voegen) en klik op ‘OK’.

Verdeler
MetroLyrics(Afbeelding tegoed: MetroLyrics)
4. Vind songteksten
Nu je je karaoke-track hebt, moet je er gewoon voor zorgen dat je de juiste woorden hebt. Veel sites publiceren songteksten om je te helpen bij je karaoke-sessies thuis (vooral handig als je ervoor hebt gekozen om mee te crompen met REM), maar MetroLyrics is onze favoriet dankzij de nauwkeurigheid, de uitstekende zoekfunctie en het feit dat het auteursrechthouders compenseert voor het recht om hun teksten te publiceren.

Verdeler
Waar anders om karaoketracks te krijgen
Veel muziekstreaming-sites bieden ook een keuze aan karaoke- en instrumentale nummers om thuis mee te zingen. Veel streamingdiensten bieden ook speciale aanbiedingen, terwijl mensen wordt geadviseerd thuis te blijven. Dit zijn de beste aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *