Hoe u het hifi-systeem van uw dromen kunt bouwen

0
Hoe u het hifi-systeem van uw dromen kunt bouwen

Het bouwen van het perfecte hifi-systeem is de droom van audiofielen overal – en het is niet zo onbereikbaar als u misschien denkt.

Tegenwoordig hoeft het bouwen van het beste hifi-systeem voor uw behoeften niet de wereld te kosten, of uw hele huis te vullen met vervelende kabels en logge hardware; er zijn veel opties als het gaat om het kiezen van de beste luidsprekers , versterkers, draaitafels en muziekstreamers voor de ruimte die je hebt.

Veel van deze apparaten zijn ook voorzien van moderne gemakken, zoals draadloze connectiviteit, ingebouwde stemassistenten en multiroom-mogelijkheden, wat betekent dat uw hifisysteem net zo modern (of ouderwets) kan zijn als uw hartje begeert.

Voordat u gaat winkelen, is het echter belangrijk om alle verschillende componenten van uw nieuwe hifi-systeem te begrijpen, evenals een globaal idee te hebben van de functies die u wilt en een budget dat u wilt behouden. naar.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Daarom hebben we deze handige gids samengesteld met alles wat je moet weten over het bouwen van het hifi-systeem waar je van droomde sinds je je eerste plaat kocht.

5 beste aankopen voor uw nieuwe hifisysteem
Gewoon op zoek naar snelle aankopen? Bekijk voordat we verder gaan eerst de vijf onderstaande producten – die allemaal een fantastische aanvulling kunnen zijn op uw nieuwe hifisysteem.

De basis: wat maakt een hifisysteem?
Volgens de Sound Organization zijn er drie basiscomponenten waaruit een hifisysteem bestaat: een bron, versterking en luidsprekers.

Je bron kan van alles zijn, van een muziekstreamingservice die op je smartphone wordt afgespeeld tot een platenspeler – je kunt zelfs een cd-speler gebruiken als je die nog hebt.

Een versterker neemt het zwakke elektrische signaal dat door uw bron wordt gegenereerd, op en levert voldoende energie om uw luidsprekers aan te sturen. Het is vermeldenswaard dat veel bronnen worden geleverd met geïntegreerde versterkers – zelfs uw smartphone bevat een kleine versterker, hoewel het gebruik van een afzonderlijke DAC (Digital-to-Analogue Converter) de geluidskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Ten slotte zijn er de sprekers. Er is veel keuze als het op dit onderdeel aankomt, of je nu op zoek bent naar slimme draadloze luidsprekers , krachtige vloerstaande luidsprekers of ruimtebesparende boekenplankluidsprekers .

Hoe u een draaitafel opzet
draaitafelU kunt een draaitafel gebruiken als uw belangrijkste audiobron. (Afbeelding tegoed: TechRadar)
Uw budget bepalen
WAT HEB IK NODIG?
Bij TechRadar hebben we veel handleidingen voor de stukjes audiokit die je nodig hebt om je nieuwe hifi-systeem te bouwen.

Laten we beginnen met sprekers; bekijk onze handleidingen voor de beste stereoluidsprekers , de beste Bluetooth-luidsprekers , de beste slimme luidsprekers , de beste soundbars en de beste draadloze luidsprekers . Solo luisteren? Bekijk de beste koptelefoons van 2020.

Moet u een bron kopen? Lees onze handleidingen voor de beste draaitafels , de beste tv’s , de beste telefoons voor muziek en de beste laptops . Als je een platenspeler gebruikt, bekijk dan zeker onze handleiding over het opzetten van een platenspeler .

Als je audiobron naar keuze geen ingebouwde versterker heeft, moet je er een kopen – bekijk onze versterkerrecensies voor meer informatie, evenals de beste draagbare DAC’s om het blikkerige geluid van je smartphone te versterken.

Het bouwen van een hifi-systeem hoeft geen enorme belasting van uw bankrekening te zijn; Je zou zeker duizenden, zelfs miljoenen kunnen uitgeven aan een enorme state-of-the-art setup, maar dat is echt niet nodig.

Als je probeert het bedrag dat je uitgeeft te beperken, is het een goed idee om uit te zoeken wat voor soort kit je misschien al in huis hebt. Zoals we al zeiden, zou je een smartphone, laptop of tv kunnen gebruiken als je muziekbron, die goed zou werken met draadloze luidsprekersystemen van bijvoorbeeld Sonos, Bowers & Wilkins en Harman Kardon.

Klopt er een draaitafel op zolder? Controleer of uw platenspeler een geïntegreerde phono-trap heeft – als dat het geval is, kunt u geld besparen door een externe versterker te kopen. Evenzo kunt u geld besparen op een versterker door een alles-in-één muziekstreamer aan te schaffen, zoals de Naim Uniti Atom – het enige wat u hoeft te doen is een paar luidsprekers toe te voegen en u bent klaar om te gaan.

Heeft u momenteel maar het budget voor één spreker? Bekijk modellen met roosters van 360 graden en verspreid het geluid vanuit alle hoeken; de Amazon Echo Studio of de Sonos One zijn goede plekken om te beginnen.

Welke combinatie van bron-versterker-luidspreker u ook kiest, zorg ervoor dat u een realistisch budget instelt – en onthoud dat u altijd later componenten aan uw hifisysteem kunt toevoegen, zodat het met de tijd met u meegroeit.

De Naim Uniti Atom is een alles-in-één streamer – u hoeft alleen maar luidsprekers toe te voegen.De Naim Uniti Atom is een alles-in-één streamer – u hoeft alleen maar luidsprekers toe te voegen. (Afbeelding tegoed: Naim)
Kabels, standaards en andere add-ons
Kiest u toch voor een bekabeld systeem, neem dan zeker een budget voor kabels; kabels van hoge kwaliteit kunnen meer dan $ 40 / £ 40 kosten.

Evenzo moet u overwegen of u statieven of een wandmontagekit voor uw luidsprekers moet kopen – nogmaals, deze extra’s kunnen snel oplopen en het is gemakkelijk om ze te vergeten om ze in uw budget mee te rekenen.

Overweeg voor uw bronapparaat en versterker of u een standaard of AV-rek moet kopen om alles netjes en opgeruimd te houden; Als je een draaitafel als bron gebruikt, zorg er dan voor dat je een stevig, stevig oppervlak hebt om op te zitten. U hoeft hiervoor niet per se nieuw meubilair te kopen – u kunt geld besparen door te hergebruiken wat u al heeft.

De beste tv-standaards die je kunt kopen in 2020
Ontwerpen voor uw huis
Het heeft geen zin om te betalen voor enorme vloerstaande luidsprekers als uw ruimte klein is; Evenzo zullen een paar onhandige boekenplankluidsprekers waarschijnlijk niet werken als je je hifi-systeem in een grote ruimte bouwt.

Evenzo moet u nadenken over het doel van uw hifisysteem. Als je hem bijvoorbeeld wilt gebruiken als thuisbioscoopopstelling en je tv als bronapparaat gebruikt, wil je misschien investeren in een soundbar die eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd of bovenop je tv-standaard kan worden geplaatst.

De plaatsing van uw luidsprekers is enorm belangrijk voor de audiokwaliteit die uw hifisysteem kan bereiken; Idealiter zouden stereoluidsprekers (links en rechts) minstens twee meter van elkaar verwijderd moeten zijn, en heel licht gekanteld naar waar u gaat zitten en van uw muziek genieten.

Hoewel ruimtebeperkingen u mogelijk weinig keus laten, moet u proberen uw luidsprekers niet in hoeken of te dicht bij muren te plaatsen – hierdoor kan de bas de andere frequenties vertroebelen.

U bespaart niet alleen geld, maar het kopen van geïntegreerde componenten – zoals een platenspeler met een ingebouwde phonostage of een alles-in-één muziekstreamer – bespaart u kostbare ruimte wanneer het duur is.

Houd rekening met extra meubels die mogelijk ruimte in beslag nemen; Bijvoorbeeld statieven en AV-racks.

Stereoluidsprekers moeten in een ideale wereld ten minste twee meter uit elkaar worden geplaatst. & Nbsp;Stereoluidsprekers moeten in een ideale wereld minstens twee meter uit elkaar worden geplaatst. (Afbeelding tegoed: KEF)
Extra functies om naar te zoeken
Tegenwoordig worden veel componenten van uw hifisysteem geleverd met extra slimme functies, zoals draadloze connectiviteit, afspelen in meerdere kamers en geïntegreerde spraakassistenten.

Laten we het om te beginnen hebben over draadloze luidsprekers. Ooit hebben we je misschien ontmoedigd om te vertrouwen op Bluetooth of Wi-Fi om je audioapparaten te verbinden, maar tegenwoordig is het verschil in kwaliteit tussen draadloze en bekabelde connectiviteit alleen waarneembaar voor de meest deskundige oren.

Draadloze luidsprekersystemen van bijvoorbeeld Sonos en Bowers & Wilkins zijn erg handig, ze mijden vervelende kabels en vertrouwen in plaats daarvan op je wifi-thuisnetwerk om met elkaar te communiceren. Ze kunnen ook in verschillende zones worden gegroepeerd, zodat u verschillende systemen kunt hebben voor specifieke delen van uw huis.

Deze systemen zijn echter niet goedkoop, en het kan geen kwaad om ook naar goedkopere Bluetooth-luidsprekers te kijken. Bekijk merken zoals Ultimate Ears; luidsprekers zoals de UE Boom 3 kunnen met elkaar worden gekoppeld voor echte stereoweergave, zonder dat er kabels nodig zijn. Houd er echter rekening mee dat deze kleinere modellen niet zo krachtig zullen zijn als duurdere Sonos-luidsprekers.

Draadloze systemen zoals de Harman Kardon Citation-reeks (foto) zijn niet goedkoop.Draadloze systemen zoals de Harman Kardon Citation-reeks (foto) zijn niet goedkoop. (Afbeelding tegoed: Harman Kardon)
Vergeet niet dat draadloze connectiviteit niet alleen voor uw luidsprekers is; Veel bron- en versterkingsapparaten worden geleverd met ingebouwde Bluetooth- of Wi-Fi-connectiviteit, waaronder draaitafels, muziekstreamers, draagbare DAC’s en cd-spelers.

Afgezien van Wi-Fi en Bluetooth, zijn andere methoden voor draadloze connectiviteit, zoals Google Chromecast en Apple AirPlay, de moeite waard om op te letten, vooral als je al andere apparaten hebt die binnen de ecosystemen van deze merken werken.

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van uw bronapparaat is of u wilt dat uw hifi-systeem deel uitmaakt van uw slimme huis. Veel luidsprekers worden geleverd met ingebouwde stemassistenten zoals Amazon’s Alexa, Apple’s Siri en Google Assistant , wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt om uw andere slimme apparaten voor thuisgebruik te bedienen , en dat ze ook handsfree kunnen bedienen.

Veel bronapparaten – waaronder smartphones en smart-tv’s – worden geleverd met ingebouwde stemassistenten of werken er op zijn minst ook mee.

Ten slotte, en het allerbelangrijkste, moet u overwegen hoe u wilt dat uw nieuwe hifisysteem klinkt, en let op specifieke functies die u hierbij kunnen helpen. Als u bijvoorbeeld van plan bent uw hifisysteem te gebruiken als thuisbioscoopopstelling, wilt u misschien kijken naar luidsprekers en soundbars die meeslepende Dolby Atmos- audio ondersteunen.

Als je voornamelijk vanuit Tidal of Qobuz gaat streamen – of je eigen hi-res audiobestanden afspeelt – zorg er dan voor dat alle draadloze luidsprekers hi-res audiostreaming via Bluetooth of Wi-Fi ondersteunen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *