Ouderlijk toezicht instellen op Xbox, Windows 10 en Android

0
Ouderlijk toezicht instellen op Xbox, Windows 10 en Android

Zelfs als je een Xbox One S of Xbox One X in je woonkamer hebt, weet je misschien niet dat je de Xbox-ouderlijk toezicht kunt gebruiken om de beschikbare inhoud aan te passen, toezicht te houden op eventuele aankopen en een limiet kunt instellen voor hoelang je kunt spelen games of op sociale media-apps voor uw kinderen.

In deze handleiding laten we u zien waar u die ouderlijk toezicht kunt vinden, wat ze kunnen doen en hoe u schermtijdbeheer instelt op uw Windows- en Microsoft-apparaten terwijl u bezig bent.

Er zijn tal van opties om het schermgebruik op mobiele telefoons bij te houden ( Google Dashboard voor Android en Screen Time voor iPhone ), maar er staan ​​ook meerdere tools tot je beschikking als het gaat om gameconsoles en Windows-pc’s.

Samen met enkele nieuwe tekstfiltertools , waarmee je beledigende berichten kunt censureren via Xbox-chatfuncties, zijn er tal van manieren om je Xbox een plek te houden voor goed, schoon plezier – in het berichtengedeelte tenminste.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Uit een rapport van de Association of UK Interactive Entertainment bleek dat slechts 19% van de ouders ouderlijk toezicht op de apparaten van hun kinderen plaatste. Maar zelfs als u ze wilt gebruiken, weet u misschien niet waar u moet zoeken. Voor ouders van kinderen die Xbox spelen, helpt deze gids je bij het vinden en gebruiken van de tools voor ouderlijk toezicht op Xbox.

Heb je geen Xbox? Bekijk hieronder de beste Xbox-deals in jouw regio:

Xbox ouderlijk toezicht: uw Microsoft-account
Het eerste is eerst! Om instellingen voor uw kinderen te bewerken, heeft u uw eigen Microsoft-account en een profiel voor elk van uw kinderen nodig.

Op de Xbox kun je inloggen met je Microsoft-account om je eigen profiel aan te maken en een e-mail- of telefoonbevestiging kiezen om de installatie te voltooien (je hoeft geen betalingsgegevens in te voeren).

Ga vervolgens naar het Xbox-startmenu en selecteer ‘Nieuw toevoegen’ linksboven in het scherm.

U kunt nieuwe profielen voor uw kinderen toevoegen, hoewel elk profiel een eigen e-mailaccount nodig heeft om de instellingen tussen hen te variëren. (Je kunt een totaal aantal uren instellen voor vier kinderen, maar je vraagt ​​praktisch om gevechten.)

Xbox One SXbox One S (afbeelding tegoed: toekomst)
Xbox ouderlijk toezicht: stel tijdslimieten voor het scherm in
Gelukkig, als uw kinderen een Xbox, Windows 10-pc of -tablet of zelfs een Android-telefoon gebruiken, kunt u hun schermtijd op alle apparaten met dezelfde interface controleren en beheren. Ga gewoon naar account.microsoft.com/family en meld u aan met uw Microsoft-account. Alle apparaten die aan dat account zijn gekoppeld, worden weergegeven.

Daar kun je de uren van de dag instellen dat elk kind bepaalde applicaties (games, sociale media, enz.) Op elk apparaat kan gebruiken, voor elke dag van de week. U kunt ook een maximumlimiet instellen, zodat uw kind 12 uur niet uit uw richtlijnen van 9.00-21.00 uur komt.

Bezorgd over overcontrole? U kunt zelfs een wekelijks rapport opstellen van het schermgebruik van uw kind, dat naar zowel het kind als de ouder wordt verzonden, zodat u transparant bent over welke informatie wordt gedeeld.

Xbox ouderlijk toezicht: inhoudsbeperkingen
Je hebt misschien geen probleem met het gamen van je kind of het gebruik van algemene apps – je hebt tenslotte een Xbox voor ze gekocht – maar je wilt er misschien voor zorgen dat kinderen van een bepaalde leeftijd geen toegang krijgen tot expliciete of overdreven volwassen inhoud. Mortal Kombat is bijvoorbeeld geen spel voor zevenjarigen.

Het enige dat u hoeft te doen, is op de Xbox-knop (de grote ronde X in het midden van de controller) drukken en naar Instellingen> Alle instellingen gaan. Ga vervolgens naar Systeem> Inhoudsbeperkingen voor afgemelde> Toegang tot inhoud. Je kunt een algemene leeftijdsinstelling kiezen voor alle apps en software (snel!) Of aanpassen tussen verschillende applicaties (minder snel). Dat omvat het beperken van de toegang tot sociale media-apps zoals Facebook en Twitter – en eventuele leeftijdsbeperkingen zullen ook inhoud uitsluiten van de Netflix- app op de Xbox-console.

Wilt u niet dat uw kinderen een fortuin uitgeven aan Fortnite? Gebruik deze aankoopcontrolesWilt u niet dat uw kinderen een fortuin uitgeven aan Fortnite? Gebruik deze aankoopfuncties (Afbeelding tegoed: Eeli Purola / Shutterstock.com)
Xbox ouderlijk toezicht: aankoopbeheer
Wilt u niet dat uw kinderen duizenden uitgeven aan Fortnite V-Bucks of in-game aankopen? Het is eenvoudig om ervoor te zorgen dat voor aankopen via het profiel van uw kind ouderlijke toestemming vereist is.

Ga naar Instellingen> Alle instellingen> Account en selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoord. Hier kunt u een toegangscode instellen voor aankopen die via de console worden gedaan, zodat uw creditcard beschermd is tegen kleine handen.

Xbox ouderlijk toezicht: privacy
Veel van de games die uw kinderen spelen, zijn mogelijk online, en vreemden online investeren niet zo veel als u om ervoor te zorgen dat uw kinderen een positieve ervaring hebben. U kunt online spelen echter beperken, zodat ze alleen spelen met mensen die ze kennen, of spraakchat en ongevraagde communicatie uitschakelen.

Ga naar Instellingen> Alle instellingen> Account> Familie en pas uw instellingen voor privacy en online veiligheid aan.

Spelen met vrienden is één ding, maar online chatten met vreemden kan ongelooflijk giftig zijnSpelen met vrienden is één ding, maar online chatten met vreemden kan ongelooflijk giftig zijn (Afbeelding tegoed: rustam_shaimov / Shutterstock.com)
Xbox ouderlijk toezicht: chatfilters
Wilt u gewoon voorkomen dat uzelf – of uw familieleden – beledigende berichten ontvangt? Online gamers hebben een gedeeltelijk verdiende reputatie op het gebied van giftige berichten, en met het nieuwe filtersysteem van Xbox kun je een van de vier filterinstellingen selecteren om verschillende gradaties van vloeken en misbruik te censureren die je kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Er worden vier filterniveaus aangeboden: ‘vriendelijk’ (standaard ingesteld voor kinderaccounts) controleert krachtig op de minste hint van aanstootgevende woorden of zinnen en blokkeert deze; ‘medium’ blokkeert woorden die bekend staan ​​om hun discriminerende karakter; ‘volwassen’ verbergt alleen woorden die expliciet zijn; ‘ongefilterd’ is de alles-in-één-instelling voor onbenullige monden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *