Moet je een tweede scherm kopen? Onze gids voor het kopen van een goedkope tv aan de zijkant

0
Moet je een tweede scherm kopen? Onze gids voor het kopen van een goedkope tv aan de zijkant

Na een tweede scherm om de televisie in uw huiskamer te ontlasten? We zouden het je niet kwalijk nemen. Tenslotte zijn er tegenwoordig veel goedkope tv’s en zo te zien maken veel mensen van de gelegenheid gebruik om kleinere tweede schermen in huis te halen.

Waarom is dat? Welnu, in een tijd van zelfisolatie heeft het hebben van portalen naar de buitenwereld – of gewoon afleiding ervan – nog nooit zo belangrijk gevoeld. En als je in een huishouden zit met een paar vrienden, familieleden of partners die strijden om eigendom van de tv, is het krijgen van een of twee extra schermen vaak de eenvoudigste manier om confrontaties te vermijden – niet meer worstelen om de afstandsbediening!

Een tweede scherm is ook een geweldige kans om flexibeler tv te kijken, door een scherm toe te voegen aan een nieuwe kamer die nog niet wordt gedomineerd door weergaveapparaten. Tv-merken zetten hier duidelijk ook op in: Toshiba brengt een miniatuur HD-tv uit die is ontworpen voor gebruik in de keuken, en veel gemonteerde smartdisplays die beperkte tv-functionaliteit bieden in een compactere en draagbare vormfactor.

Dus als u een goedkope tweede tv overweegt voor uw huis, maar u weet niet of het een goed idee is – of hoeveel u zou moeten betalen – lees dan verder om erachter te komen.

Moet ik een tweede scherm kopen?
Er zijn tal van redenen waarom u een tweede scherm zou kunnen overwegen. Misschien wil je een persoonlijk scherm voor je eigen slaapkamer, of een kleine tv die je tevoorschijn kunt halen als de kinderen hun huiswerk hebben gedaan, zonder hun ogen uit te blinken met de 75-inch 4K-tv die je hebt gekocht om op grote schaal films te kijken. (Tekenfilms zijn over het algemeen in HD in plaats van 4K , en zien er op goedkope tv’s meestal beter uit dan echte huidtinten of meer live-action-programmering.)

James Parker, hoofd tv-productbeheer bij Samsung Electronics UK, vertelt ons dat een “toenemend aantal Britse huishoudens nu meer dan één tv bezit. Consumenten kopen ook vaker een tweede tv voor hun slaapkamers, die over het algemeen beperkter zijn qua ruimte “.

(Afbeelding tegoed: Netgem)
Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u op de juiste manier budgeteert. Als dit een relatief kortetermijnmaatregel is – bijvoorbeeld terwijl er thuis meer mensen dan normaal aan elkaar vastzitten – heeft het niet veel zin om op een mooie OLED-tv uit te spatten . Iets in de prijsklasse van $ 250 – $ 350 / £ 250 – £ 350 zou je prima moeten doen.

Niet veel televisies zijn tegenwoordig HD of Full HD, maar je kunt nog steeds een vreemde vinden – zoals de Cello Netgem smart TV – terwijl 4K-tv ‘s niet duur hoeven te zijn.

En als je gewoon iets wilt om naar het nieuws te kijken, heb je niet alle flitsende resoluties en HDR- formaten ( Dolby Vision , HDR10 + , enz.) Nodig om de informatie te krijgen die je nodig hebt.

Als je op zoek bent naar een display voor de gamer in je huis, bekijk dan ook onze lijst met de beste gamingmonitors .

Zijn goedkope tv’s betrouwbaar?
Ja en nee. Goedkope tv’s lopen over het algemeen meer risico op fouten of visuele defecten zoals videoruis of trillingen van de framesnelheid – maar als je geen uitzonderlijke beeldkwaliteit nodig hebt, waarom zou je dan betalen voor een tv met een high-end paneel?

Samengevat: als je de wereld niet nodig hebt, probeer er dan niet voor te betalen.

We waarschuwen u alleen voor sets die high-end technologie belijden voor een kleine prijs. Dolby Vision HDR zal niet echt verschijnen op een scherm van $ 300 / £ 300 / AU $ 450, en de goedkoopste OLED-tv die er is – de Hisense O8B – functioneerde slechts gedeeltelijk tijdens onze beoordelingstests. Soms is een goedkope tv die zijn grenzen kent het beste.

Bekijk deze top goedkope tv-prijzen
Hoe zit het met een slim display?
Als je op zoek bent naar een tweede scherm dat erg compact is. Misschien wilt u een smartdisplay overwegen in plaats van een echte tv.

Slimme displays zijn effectief gemonteerde tablets met een mix van slimme verbindingsfuncties en digitale foto- / videoweergave. Velen van hen zijn bedoeld om tweede schermen te bieden, bijvoorbeeld in de keuken, waar je misschien een recept-tutorial op YouTube wilt bekijken terwijl je een nieuw gerecht kookt. Sommige zijn ook expliciet ontworpen voor tv-streamingdiensten, zoals bij de Amazon Echo Show , die is geïntegreerd met de Amazon Prime Video-app. Netflix is helaas moeilijk te vinden op slimme schermen , behalve de Google Nest Hub en Nest Hub Max .

Lees meer: hier zijn de beste slimme displays die u vandaag kunt kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *