Google’s Pixel-raadsel en Microsoft’s TikTok-raadsel

0
Google's Pixel-raadsel en Microsoft's TikTok-raadsel

Hallo iedereen. Ik ben weer aan het schrijven van deze nieuwsbrief na enige vrije tijd en op de een of andere manier, magisch, nog steeds enigszins opgefrist door mijn vrije week in de bossen van Noord-Californië. Als je een nieuwe abonnee bent, welkom! Dit is een nieuwsbrief over computers en consumententechnologie.

Ik ga niet proberen je bij te praten over alles wat er vorige week is gebeurd, maar de antitrusthoorzittingen waren het belangrijkste. We hebben een volledige verhaalstroom van het grootste nieuws hier, ik raad je aan er een paar te bekijken.

Omdat ik me maar vaag bewust was van het reilen en zeilen van vorige week, waren de dingen die me opvielen een paar grappige dingen: Amazon klokte Google’s Nest-acquisitie als een beetje een fiasco en Tim Cook stuurde zondagavond lange e-mails door met slechts één “Gedachten?” in het lichaam , echt het merkteken van een angstaanjagende baas.

Je leest Processor , een nieuwsbrief over computers, software en technologie van Dieter Bohn. Dieter schrijft over consumententechnologie, software en het belangrijkste technische nieuws van de dag vanuit The Verge . Deze nieuwsbrief wordt ‘een paar keer per week’ bezorgd en veel ervan bevatten langere kolommen. U kunt zich abonneren op Processor en hier meer over leren . Processor is ook een YouTube-serie met hetzelfde doel: het leveren van slimme en verrassende analyses met een beetje humor. Abonneer je hier op alle geweldige video’s van The Verge !

e-mailadres…
INSCHRIJVEN

Door je in te schrijven, ga je ermee akkoord om een ​​dagelijkse nieuwsbrief van The Verge te ontvangen die de belangrijkste verhalen van de dag belicht, evenals af en toe berichten van sponsors en / of partners van The Verge .

Deze week wordt een grote. Samsung kondigt woensdag de Note 20 aan , Microsoft zit midden in een Trumpiaans moeras van gevaarlijke verwarring over zijn wens om een ​​deel van TikTok te verwerven, en waarschijnlijk komt er nog andere gekheid aan. Augustus is niet langer een trage nieuwsmaand voor consumententechnologie.

GOOGLE PIXEL 5, 4A 5G EN 4A
De week begon met recensies van de Pixel 4A van Google – hier is de mijne . De telefoon is erg goed en voor $ 350 erg goedkoop. Het feit dat een budgettelefoon letterlijk foto’s kan maken van kometen en de Melkweg is echt iets. Door de Pixel 4A te gebruiken, werd ik helemaal opnieuw verliefd op de camera van de Pixel.

En toch, hoe goed de Pixel 4A ook is, het zal geen groot succes worden. Een deel daarvan komt neer op de pandemie, maar veel komt neer op marketing. Amerikaanse providers willen alleen 5G-telefoons pushen en de 4A is geen 5G. Het antwoord van Google op dat raadsel was om gewoon te zeggen dat er later dit najaar 5G-telefoons komen .

De conventionele wijsheid rond de Pixel is dat het in de problemen zit. We zijn op of net voorbij de zelfopgelegde deadline die Google zichzelf heeft opgelegd om tastbaar succes te zien in de hardware-industrie voor telefoons en het is redelijk om te zeggen dat dit niet is gebeurd – althans niet op de schaal die je van een bedrijf zou verwachten als groot als Google.

Ik denk dat het waarschijnlijk te veel is om de Pixel 5 te vragen om dat probleem op te lossen, vooral omdat er op dit moment aanwijzingen zijn dat het niet het beste vlaggenschip is. Dat betekent niet dat we het moeten negeren, noch dat het niet goed zal zijn: we moeten letten op wat Google denkt dat een Android-telefoon zou moeten zijn, en vaak krijgt het veel dingen goed als het dat doet.

Hier zie ik het tegenwoordig: de Pixel is de Nexus met een andere naam. Het oude Nexus-programma van Google maakte van jaar tot jaar verschillende telefoons met verschillende fabrikanten, maar van Nexus-telefoons werd nooit verwacht dat ze in grote aantallen zouden verkopen. In plaats daarvan was de Nexus een showcase voor nieuwe technologieën voor Android en een noordster voor wat Google hoopte trends te zijn voor de hardware die het draaide.

Tot en tenzij Google veel meer ambitie kan tonen dan tot nu toe, denk ik dat dat de juiste manier is om over de Pixel-lijn na te denken. Het zijn Nexus-telefoons die toevallig door Google zijn gemaakt. Verwachten dat ze meer zijn, is een recept voor teleurstelling.

Dat gezegd hebbende, als je een Android-telefoon wilt die minder dan vier of vijfhonderd dollar kost, denk ik dat de keuze neerkomt op de OnePlus Nord en de Pixel 4A – en aangezien de Nord de juiste LTE-banden in de VS niet ondersteunt, de beslissing is nog eenvoudiger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *