Hoe u al het spul kunt verkopen dat u niet online nodig heeft

0
Hoe u al het spul kunt verkopen dat u niet online nodig heeft

Dankzij de wonderen van het internet is er geen excuus om drie oude iPhones in een la te bewaren of een oude tablet stof te laten verzamelen. Er zijn nu een groot aantal sites en apps die bereid zijn om uw ongewenste spullen om te zetten in koude, harde geldmiddelen – en dit zijn de manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat het proces zo soepel en winstgevend mogelijk verloopt.

Kies uw dienst
Illustratie bij artikel getiteld Hoe verkoop je al het spul dat je niet online nodig hebt
Misschien is het eerbiedwaardige eBay het platform waar je het eerst aan denkt als het gaat om het verschuiven van iets . Het begon al in 1995 – en delen van de webinterface lijken nog steeds vast te zitten in de vorige eeuw – maar het is een uitgebreide en grotendeels veilige portal om geld te krijgen in ruil voor ongewenste dingen.

eBay werkt goed voor het bereiken van een breed publiek en is perfect voor een technische kit die kan worden gepost of per koerier kan worden verzonden, plus het biedingsproces betekent dat u meestal gegarandeerd bent, ongeacht het gangbare tarief. Er zijn verschillende belangrijke veiligheidsmaatregelen voor verkopers om u te beschermen, hoewel u wel kosten moet ophoesten.

Craigslist heeft geen kosten en is zowel minder restrictief als minder goed gecontroleerd dan eBay. Het is goed voor het verkopen van grotere items of vreemde items aan mensen in de lokale buurt – alles is gebaseerd op waar u zich in de wereld bevindt, dus u bent beperkt in termen van potentiële kopers.

Bepaalde items zijn bijzonder populair op Craigslist, inclusief meubels en gadgets, maar voor andere categorieën (zoals kleding) is eBay misschien een betere gok. Transacties zijn meestal alleen contant op Craigslist, wat weer eenvoudiger is dan de alternatieven – let op valse biljetten.

Vergeet Amazon niet , hoewel het meer voor serieuze verkopers op de lange termijn is dan voor mensen die gewoon een paar ongewenste stukjes en beetjes willen verwijderen. Het kan een goede optie zijn voor elektronica, boeken, muziek en films, maar je krijgt te maken met een stevige concurrentie en er zijn meestal betere opties voor het af en toe geselen van spullen.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe verkoop je al het spul dat je niet online nodig hebt
Zoals je zou verwachten, zijn er tal van apps en startups die proberen in te spelen op het door eBay, Craigslist en Amazon geclaimde gebied, hoewel hun beschikbaarheid en bereik op dit moment beperkt blijft.

Gone verzorgt de prijsstelling, verpakking en alle andere verkooplogistiek voor u, en heeft momenteel een conciërgeservice in New York, de Bay Area, Seattle en Austin (dus iemand komt uw items ophalen). Als u ergens anders in de VS bent, krijgt u in plaats daarvan verpakkingsmateriaal naar uw deur gestuurd.

Sell ​​It Easy werkt op vrijwel dezelfde manier als Gone: u zegt wat u wilt verkopen en u krijgt er een gegarandeerd aanbod voor, zoals een online pandjeshuis. Het werkt overal in de VS en, net als Gone, maakt gebruik van verschillende tweedehandsmarkten om een ​​koper te vinden en u het gedoe te besparen (voor een korting op de uiteindelijke prijs natuurlijk).

Dan is er een overvloed aan mobiele apps die allemaal op een vergelijkbare manier werken en directe toegang bieden tot een lokale, tweedehands marktplaats – met andere woorden een garage sale op je telefoon.

Probeer Wallapop , Shpock , OfferUp of 5miles eens (en dat is slechts een selectie van de vele aangeboden apps). De beste voor u hangt waarschijnlijk af van hoe vaak het in uw regio wordt gebruikt en wat u precies verkoopt, dus er kan wat vallen en opstaan ​​nodig zijn om de keuze te beperken.

Maak uw vermelding zo goed mogelijk
Illustratie bij artikel getiteld Hoe verkoop je al het spul dat je niet online nodig hebt
Niets verkoopt uw ​​item zo goed als een goede foto en het is de moeite waard om een ​​speciale digitale camera voor de taak uit te graven in plaats van te vertrouwen op uw smartphone , hoe goed het ook is. Onthoud dat de fotokwaliteit het verschil kan zijn tussen iemand die biedt op of uw item negeert, vooral in een druk veld.

Zorg voor de juiste verlichting, zorg ervoor dat alles scherp is en maak foto’s vanuit zoveel mogelijk hoeken, zodat potentiële kopers een goed idee krijgen van wat ze krijgen. Het lijkt alsof je tijd nodig hebt of iets probeert te verbergen, niet de indruk die je wilt geven.

Het is belangrijk om ook tijd en moeite in de beschrijving van de aanbieding te steken – haast u niet en bespreek elk detail waarvan u denkt dat een koper dit zou willen weten. Als je de tekst in je itemlijst kunt opmaken, gebruik dan een lichte aanraking om de belangrijkste details naar voren te brengen, maar ga niet overboord (niemand wil grote, vette, roze tekst zien).

Nauwkeurig en eerlijk zijn kan ook een verschil maken, en als er iets mis is met het item, zeg dat dan. Potentiële bieders zullen de eerlijkheid waarderen en natuurlijk wordt u waarschijnlijk ook terugbetaald met fatsoenlijke feedback.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe verkoop je al het spul dat je niet online nodig hebt
Beschadigde of defecte goederen kunnen op bepaalde sites meer krijgen dan u denkt – er zijn veel reparatiespecialisten – maar wees eerlijk over wat erbij komt kijken.

Onthoud dat kopers die door aanbiedingen bladeren, waarschijnlijk alleen de titel en de foto van uw item in een lange lijst zullen zien. We hebben al foto’s genoemd, maar proppen zoveel informatie en aantrekkingskracht in de titel als je kunt, zonder af te dalen naar het spamniveau van e-mail.

Voorafgaand onderzoek doen loont altijd: kijk hoe anderen mensen items aanbieden die vergelijkbaar zijn met die van u en zoek naar details en uitdrukkingen die uw interesse als koper wekken. Dat gezegd hebbende, als het gaat om het kopen van tweedehands via internet, zijn mensen meestal gewoon op zoek naar betrouwbaarheid – u hoeft geen hoofdverkoper te zijn.

Zoals met alles wat u verkoopt, zal de prijs een groot verschil maken in hoeveel interesse u zult krijgen (veel mensen houden van een koopje, vooral als het gaat om gadgets). Nogmaals, doe het onderzoek om te zien welke andere vergelijkbare items worden opgehaald en houd rekening met de kosten voor de site of service waarvoor u zich heeft aangemeld.

De deal sluiten en veilig blijven
Illustratie bij artikel getiteld Hoe verkoop je al het spul dat je niet online nodig hebt
Voor een soepele transactie en wat fatsoenlijke feedback (als u een platform gebruikt dat feedback ondersteunt), besteedt u evenveel aandacht aan verzending en verpakking en algemene communicatie na de verkoop als aan de aanbieding zelf.

Je bent nog niet klaar als iemand ermee heeft ingestemd om te kopen wat je ook aanbiedt: bezuinig niet op verpakkingsmateriaal en wees snel en duidelijk bij het beantwoorden van e-mails (plan dus geen eBay-veiling om te eindigen wanneer je op vakantie…).

Wat betreft veilig blijven, de site of app die u hebt gekozen, heeft gedetailleerde veiligheidsinstructies, dus volg ze. Als u een koper persoonlijk ontmoet, neem dan iemand mee en blijf op openbare plaatsen en ontvang fotografisch bewijs dat u de goederen heeft overgedragen.

Het verzenden van items via aangetekende post is een must als je ze post. Van mensen is bekend dat ze beweren dat ze de beloofde goederen nooit hebben ontvangen, dus alles wat u kunt doen, bewijst dat u inderdaad uw deel van de deal hebt nagekomen.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe verkoop je al het spul dat je niet online nodig hebt
Dat gezegd hebbende, maak je geen onnodige zorgen – de meeste kopers zijn net als jij en zullen waarschijnlijk achterdochtiger zijn dan jij.

Het uitwisselen van persoonlijke gegevens is soms onvermijdelijk (en kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen), maar onthult niet meer dan nodig is. Sluit geen deals buiten welke service of app u ook gebruikt – als iemand u vraagt ​​om zich buiten eBay of waar dan ook te vestigen, kan dit zijn omdat ze u op een of andere manier willen oplichten.

Hoe duurder het item dat u zoekt, hoe groter de kans dat u de aandacht trekt van gewetenloze types, dus wees extra voorzichtig en methodisch met laptops, telefoons, camera’s en dergelijke.

Een truc is dat oplichters een defecte gadget kopen die identiek is aan degene die je verkoopt, en vervolgens beweren dat je ze de defecte hebt gestuurd, wat betekent dat ze je item behouden en een terugbetaling krijgen. Door gedetailleerde foto’s te maken en serienummers op te schrijven, kan dit voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *