10 manieren om uw Android-startscherm te misleiden

0
10 manieren om uw Android-startscherm te misleiden

Een van de voordelen van het kiezen van een glimmende nieuwe Android-telefoon boven die Apple-handsets is de extra mogelijkheid voor aanpassing van het startscherm. Als je vastzit voor inspiratie of je afvraagt ​​hoe je aan de slag kunt, zijn hier 10 manieren om je startscherm en andere delen van het Android-besturingssysteem te misleiden.

1) Laad een live wallpaper
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Live achtergronden veranderen en veranderen in de loop van de tijd, en hoewel de Google Play Store enkele nogal amateuristische pogingen tot deze afbeeldingen bevat, zijn er ook een paar juweeltjes. Meter van Google is een van onze favorieten en toont belangrijke telefoonstatistieken op uw startscherm.

Als je op zoek bent naar iets dat creatiever is dan functioneel, zijn er tal van andere opties, van regendruppels tot bos . Zoals bij elke achtergrond, drukt u lang op een leeg deel van het startscherm, selecteert u Achtergronden en kiest u vervolgens uw nieuwe achtergrond uit de lijst.

2) Kies een screensaver
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Wanneer uw Android-telefoon detecteert dat deze is aangesloten op een oplader of een dock, heeft u de mogelijkheid om een ​​schermbeveiliging weer te geven. Kies Weergave en Schermbeveiliging in Instellingen om de beschikbare opties te zien, die variëren afhankelijk van het merk en model van uw handset.

Met behulp van het overloopmenu (tik op de drie knoppen rechtsboven), kunt u een voorbeeld van de screensaver bekijken en beslissen wanneer deze moet opstarten. Sommige schermbeveiligingen, zoals de klok en Google Foto’s, hebben extra opties (tik op het kleine tandwielpictogram om ze te zien).

3) Zet ​​meer informatie op het vergrendelscherm
Afbeelding: Microsoft
Afbeelding: Microsoft
Google en de verschillende Android-telefoonfabrikanten hebben goed werk geleverd door het Android-vergrendelingsscherm schoon en intuïtief te maken, maar er zijn alternatieve vergrendelingsschermen die iets anders bieden, zoals opties om nieuwe widgets en snelkoppelingen toe te voegen.

Als dat klinkt als een aanpassing waarin u geïnteresseerd bent, dan is het Next Lock Screen van Microsoft het onderzoeken waard. Het geeft u gedetailleerde meldingen, snelkoppelingen naar contactpersonen, snelle toegang tot de camera en belangrijke instellingen, weer- en kalenderwidgets en meer.

4) Maak Android volledig onherkenbaar
Afbeelding: Themer
Afbeelding: Themer
Installeer een alternatieve launcher voor een echt uitgebreide vernieuwing van het startscherm. Deze draagraketten komen in actie wanneer u op de startknop drukt en kunnen worden beheerd door Instellingen te openen en Apps te selecteren , vervolgens het tandwielpictogram en vervolgens Home in het menu.

Hoewel het al een tijdje niet is bijgewerkt, blijft Themer een van de beste en meest eenvoudige manieren om Android er compleet anders uit te laten zien. Kies uit een van de vele prachtige ontwerpen die beschikbaar zijn en krijg een echt in het oog springend startscherm.

5) Krijg een startscherm dat slimmer werkt
Afbeelding: Yahoo
Afbeelding: Yahoo
Een andere opmerkelijke launcher is Aviate van Yahoo, die werkt op het idee dat je verschillende apps en functies nodig hebt tijdens je dag. Dat betekent reistijden als u bijvoorbeeld op weg bent naar werk en aanbevelingen voor restaurants tijdens de lunch.

Het werkt een beetje zoals Google Now, maar gaat nog verder in de manier waarop het je apps organiseert op basis van functie en tijd van de dag (je kunt al dit automatische gedrag aanpassen als dat nodig is). Het wordt ook geleverd met een stapel fantastisch uitziende achtergronden, wat een bonus is.

6) Wijzig de pictogrammen van het startscherm
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
De mogelijkheid om de pictogrammen op het startscherm te wijzigen, is ingebouwd in de meeste Android-draagraketten die u tegenkomt. Kies eerst een opstartprogramma en vervolgens kunt u door de app store bladeren voor geschikte pictogrampakketten (compatibel met het door u gekozen opstartprogramma) die uw pictogrammen opnieuw zullen weergeven.

Er is een schat aan opties om uit te kiezen (en het zijn meestal betaalde pakketten), maar om je een idee te geven van wat er beschikbaar is, bekijk de modern ogende Click UI , de vintage ogende Retrorika of de minimale aanpak van VIT als je alternatieve iconen.

7) Voeg mooiere widgets toe
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Widgets zijn sinds (bijna) het begin een van de pijlers van Android-startschermen, en als je er geen gebruikt, kun je net zo goed een iPhone krijgen. Druk lang op een leeg deel van een van je startschermen en kies Widgets om te zien wat er beschikbaar is.

Muziekapp-widgets en widgets voor Google-apps zijn bijzonder handig, maar je kunt wat extra pit toevoegen aan de standaardwidgets door Beautiful Widgets te installeren . De focus ligt op tijd-, datum- en weerwidgets en er zijn een heleboel ontwerpen van topkwaliteit om uit te kiezen.

8) Wijzig tekststijlen en -groottes
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Vrijwel elke launcher die je installeert, zal worden geleverd met tal van tweaks om mee te spelen, en aanpassing van de lettergrootte en stijl is een veelvoorkomende. In de indrukwekkende Hola Launcher vind je deze instellingen onder het Appearance menu via de Hola Settings shortcut.

Tik op Pictogram en label om de grootte van de pictogramafbeeldingen en hun labels aan te passen, of Tekstkleur om de hele tijd over te schakelen van de standaard automatische kleur naar zwart of wit. Er zijn tal van andere wijzigingen die u kunt aanbrengen, van het verbergen van apps tot het aanpassen van bewegingen op het startscherm.

9) Voeg meer pictogrammen toe aan het dock
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Een van de trucs die verschillende launchers in hun toolkit hebben, is de optie om extra pictogrammen aan het dock toe te voegen, waardoor u toegang krijgt tot meer van uw favoriete apps en snelkoppelingen, zonder dat u hoeft te vegen of de app-lade te openen, en meer ruimte overlaat voor widgets boven het dok.

Zoals we al zeiden, zit het in verschillende launcher-apps, maar hier is hoe het werkt in Nova . Open de Nova Settings-app en tik vervolgens op Dock- en Dock-pictogrammen . Je kunt er maximaal zeven hebben en met de andere opties in het Dock-menu kun je de pictogramgrootte en labels aanpassen (met een Nova Prime-upgrade).

10) Weg met de Google-zoekbalk
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Een andere manier om een ​​launcher-app te gebruiken, is door de Google-zoekbalk te verwijderen die meestal bovenaan elk startscherm wordt vastgezet. ZenUI van Asus gebruikt een schone, minimalistische benadering voor uw startschermen. U kunt zelf een aangepaste zoekbalk toevoegen of deze helemaal verbergen.

De Custom Search Bar Widget is een app die nog verder gaat en waarmee u verschillende snelkoppelingen aan de zoekbalk kunt toevoegen (zoals Wikipedia en IMDB) als u niet elke keer een Google-zoekopdracht wilt uitvoeren, evenals opties voor het aanpassen van de kleur en vorm van de staaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *