4 manieren om betere audio van uw smartphone te krijgen

0
4 manieren om betere audio van uw smartphone te krijgen

Een van de vele draagbare gadgets die de smartphone heeft gedood – digitale camera, pda, satellietnavigatie – is de mp3-speler. Telefoons zijn nu zeer competente jukeboxen met een aantal geweldige apps, maar heb je een luisterervaring van gemiddelde kwaliteit als dat niet nodig is? Hier zijn vier manieren om dat te veranderen.

1) Controleer de instellingen van je muziekapp
Illustratie bij artikel getiteld 4 manieren om betere audio van uw smartphone te krijgen
U kunt de kwaliteit van de audio regelen die u op veel muziek-apps krijgt, vooral wanneer er sprake is van streaming. In Spotify, bijvoorbeeld, kun je de kwaliteit van zowel gestreamde als gedownloade melodieën helemaal naar “Extreme” verhogen via de instellingenpagina.

Met Apple Music kun je ondertussen een hogere streamingkwaliteit instellen via de optie Mobiele gegevens in het muziekgedeelte van de app Instellingen en heb je een equalizeroptie waarmee je kunt spelen – dit is eigenlijk slechts een lijst met voorinstellingen om uit te kiezen, maar het heeft nog steeds zijn toepassingen.

Google Play Music wordt geleverd met een equalizer en instellingen voor streamingkwaliteit, hoewel de equalizer alleen beschikbaar is in de Android-versie van de app. Houd er rekening mee dat streaming van hogere kwaliteit meer mobiele gegevens zal gebruiken als u niet bent verbonden met een wifi-netwerk.

2) Installeer een equalizer-app
Illustratie bij artikel getiteld 4 manieren om betere audio van uw smartphone te krijgen
Als je favoriete muziekspeler niet is uitgerust met een ingebouwde equalizer, kun je de hulp van een app van derden inroepen om het werk te doen, dat allerlei soorten tweaks biedt die je kunt gebruiken. De keuze is groter op Android, maar er zijn ook enkele opties voor iPhone-bezitters.

Mensen als Music Volume EQ en Equalizer & Bass Booster uit de Google Play-appbibliotheek worden ten zeerste aanbevolen, en als je bereid bent om je Android-telefoon te rooten, kunnen apps zoals ViPER4Android dieper ingaan op de instellingen voor audiokwaliteit.

Op iOS omvatten de toonaangevende opties apps zoals Equalizer + en de slim genaamde Equalizer van Audioforge; EQu is een andere app die veel lof heeft verdiend. Vergeet niet dat iOS zijn eigen equalizer heeft in het gedeelte Muziek van Instellingen, zoals we al hebben vermeld.

3) Koop een speciaal accessoire
Illustratie bij artikel getiteld 4 manieren om betere audio van uw smartphone te krijgen
Er zijn telefoonaccessoires die speciaal zijn ontworpen om de audiokwaliteit te verbeteren, en als je portemonnee en portemonnee ermee overweg kunnen, zijn ze het overwegen waard. De Arcam MusicBoost past bijvoorbeeld in een hoofdtelefoonversterker en DAC in een iPhone-hoesje.

Andere DAC’s (digitaal naar analoog converters) voor telefoons zijn die in de AudioQuest DragonFly-serie en de Chord Mojo , maar zorg ervoor dat je de audiomogelijkheden van je smartphone opzoekt om er zeker van te zijn dat je echt een verschil zult opmerken.

Dan zijn er de versterkers die het audiovolume verhogen: Lifehacker heeft een uitstekende verzameling draagbare apparaten zoals deze gedaan die de moeite waard zijn om naar te verwijzen, maar je moet een hoofdtelefoon met een hogere impedantie voor je oren gebruiken om de verbetering te detecteren, wat ons brengt. ..

4) Upgrade je kit
Illustratie bij artikel getiteld 4 manieren om betere audio van uw smartphone te krijgen
De audiotechniek in je telefoon en de koptelefoon die je kiest om naar je deuntjes te luisteren, zijn twee grote factoren die de kwaliteit van de muziek die je oren bereikt, beïnvloeden. Een voor de hand liggende manier om die luisterervaring te verbeteren, is door een of beide te upgraden.

Recensies en ronden zijn een goed begin. Veel telefoons worden geleverd met claims van uitstekende audioprestaties, maar niet alle zullen hun beloften nakomen. Met zijn Hi-Res audio en 24-bit output is de HTC 10 op dit moment een van de beste keuzes voor muziekliefhebbers.

Wat betreft hoofdtelefoons, het is belangrijk om te beslissen wat voor soort luisterervaring je wilt – niet alle blikken mikken op hetzelfde eindresultaat en sommige zijn speciaal ontworpen voor telefoongebruik. We hebben onlangs veel van de beste opties voor verschillende behoeften behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *