Spamgesprekken stoppen voordat u uw telefoon doodt

0
Spamgesprekken stoppen voordat u uw telefoon doodt

Ergens onderweg veranderde je mobiele telefoon van een manier waarop je vrienden en familie je konden bereiken, en werd het een portaal waar marketeers en spammers je kunnen bombarderen met telefoontjes waarin je niet geïnteresseerd bent. Het lijkt een beetje op de vaste lijn, alleen veel, veel irritanter. Hier is wat u kunt doen om uw apparaat terug te vorderen.

Allereerst moet u uw telefoonnummer opvragen bij het National Do Not Call Registry van de FTC. Ga naar donotcall.gov of bel 1-888-382-1222 als u denkt dat u al genoeg tijd op internet doorbrengt. Het registratieproces is eenvoudig en gratis, en het zou binnen enkele maanden een einde moeten maken aan een aantal telefoontjes.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Het register heeft echter alleen betrekking op verkoopgesprekken en marketeers die zich eraan houden, dus er zullen nog steeds politieke, liefdadigheids- en enquête-oproepen binnenkomen. Als u een ongevraagd verkoopgesprek krijgt nadat u zich heeft aangemeld bij het Do Not Call-register, vermijd dan op welke manier dan ook interactie met het gesprek, hang op en meld het gesprek via donotcall.gov of 1-888-382-1222.

Uw provider is een andere mogelijke verdedigingslinie: zoek spamcontroles op de website van het bedrijf waarmee u bent gecontracteerd om te zien wat er beschikbaar is . Verizon, AT&T, Sprint en T-Mobile bieden allemaal tools voor het blokkeren van ongewenste en anonieme oproepen, hoewel sommige niet beschikbaar zijn op prepaid-accounts.

Afbeelding: AT & amp; T
Afbeelding: AT&T
AT&T biedt bijvoorbeeld een dienst genaamd Call Protect : het blokkeert een aantal hinderlijke oproepen op netwerkniveau en biedt ook een app waarmee u andere bellers handmatig kunt markeren. Als er een oproep binnenkomt die eruitziet alsof deze niet legitiem is, verschijnt er een bericht ‘Waarschuwing voor verdachte spam’, zodat u op uw hoede bent.

Naast hulp van de FTC en uw provider, kunnen tools op uw telefoon ook enige hulp bieden. Met de komst van iOS 10 ondersteunt het mobiele besturingssysteem van Apple apps voor het blokkeren van oproepen, zodat u gebruik kunt maken van de diensten van een oplossing van derden. Ondertussen, als je de afgelopen twee jaar een nieuwe Samsung Galaxy-telefoon hebt gekocht , worden verdachte oproepen automatisch gemarkeerd als een ingebouwde functie van de kiezer.

De technologie die door Samsung (en sommige netwerkexploitanten) wordt gebruikt, heet Hiya en u kunt de gratis app voor iOS of Android downloaden, ongeacht het type handset dat u heeft. Het kan context toevoegen aan onbekende nummers en teksten, zodat u weet wie er aan de andere kant zit, en mogelijke zwendel- en fraudeoproepen signaleert om u te beschermen. U kunt ook hinderlijke oproepen rechtstreeks vanuit de app melden.

Afbeelding: Hiya
Afbeelding: Hiya
Hiya is verre van de enige optie die er is. Nomorobo, dat door sommige providers wordt gebruikt, is zojuist op iOS gelanceerd en identificeert spam-oproepen op een vergelijkbare manier: het kost je $ 1,99 per maand, maar in tegenstelling tot Hiya zal het je contacten of oproepgeschiedenis niet raken. Moet ik ondertussen antwoorden? is gratis voor Android en vertrouwt op de gebruikersgemeenschap om anderen te waarschuwen voor ongewenste oproepen (u kunt snel uw eigen beoordelingen achterlaten in de app).

Truecaller, gratis voor iOS en Android , is een andere gerenommeerde en zeer gewaardeerde blokkering van spamoproepen, die u waarschuwt voor mogelijk frauduleuze en ongevraagde oproepen voordat u antwoord geeft. Het kan onbekende bellers identificeren uit een uitgebreide database met contactgegevens en werkt ook met sms-berichten.

Afbeelding: Truecaller
Afbeelding: Truecaller
Je hebt echt keuze te over als het gaat om oproepblokkers: zorg ervoor dat je de beoordelingen, de prijzen en het privacybeleid controleert voordat je iets installeert. Draadloze handelsorganisatie CITA houdt een handige lijst bij met geschikte apps voor Android en iOS , dus als één app niet voor u werkt, zijn er tal van alternatieven om te proberen.

Er is ook een element van gezond verstand in termen van het zo privé mogelijk houden van uw telefoonnummer, dat wil zeggen van formulieren, van sociale media en van alle andere platforms waar het te vinden is. Als u een nummer moet opgeven, kunt u overwegen om uw oude vaste lijn of een tweede prepaid-simkaart te gebruiken om ongewenste oproepen weg te houden van uw mobiele telefoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *