13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta

0
13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta

Je hebt misschien gehoord dat er een nieuwe versie van iOS op komst is, met Group FaceTime en een heleboel andere coole dingen . Elke iOS-update brengt echter meer nieuwe functies met zich mee dan Apple in een keynote kan behandelen, dus we hebben een duik genomen in de eerste iOS 12-preview voor ontwikkelaars om te zien wat er nog meer naar beneden komt.

Houd er rekening mee dat hoewel we doorgaan en de bètaversie van iOS 12 hebben geïnstalleerd om u te laten zien wat goed is, het alleen bedoeld is voor ontwikkelaars, en u moet waarschijnlijk wachten tot de openbare bèta beschikbaar is, vermoedelijk later deze maand, om het uit te proberen.

1) iPhone X-bewegingen op de iPad
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Afbeelding : Apple
U kunt nu een paar iPhone X-stijlgebaren op de iPad gebruiken, ongetwijfeld ontworpen om de overgang naar Apple-leien te vergemakkelijken die geen Home-knop hebben, maar wel Face ID. Een veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm (overal in het Dock) brengt je nu terug naar huis.

Je kunt ook naar beneden vegen vanuit de rechterbovenhoek van iOS 12 op de iPad om het Control Center te openen, net als op de iPhone X. De oudere snelkoppelingen en gebaren werken nog steeds, maar misschien vind je de alternatieven handiger (ze doen het niet ‘ werkt echter niet op oudere iPhones).

2) Waarschuwingen over het hergebruik van wachtwoorden
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Schermafbeelding : Gizmodo
Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere services – iets wat u beslist niet mag doen – zal iOS 12 u hierover waarschuwen, zolang de details in het wachtwoordlogboek staan. Ga vanuit Instellingen naar Wachtwoorden en accounts en vervolgens Website- en app-wachtwoorden om te controleren.

Er verschijnt een klein waarschuwingsteken als u hetzelfde wachtwoord hergebruikt, plus een prompt om het te wijzigen. Als extra bonus kun je in iOS 12 Siri zover krijgen dat je rechtstreeks naar deze wachtwoordschermen gaat, met een spraakopdracht als “Hey Siri, wat is mijn Netflix-wachtwoord?”

3) Directe toegangscodes
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Schermafbeelding : Gizmodo
Dit is iets dat Android al een tijdje doet, en het is eigenlijk heel handig: als je een sms krijgt om ergens in te loggen (als je tweestapsverificatie gebruikt , misschien), dan stuurt Berichten de meegeleverde toegangscode naar welke app het ook probeert.

Veel apps en services gebruiken nu een authenticator-app als extra beveiligingslaag, maar voor degenen onder u die in plaats daarvan op sms-codes vertrouwen, werkt het goed. Het bespaart u misschien maar een paar tikken en vegen, maar het vereenvoudigt het proces om toegang te krijgen tot uw belangrijkste accounts.

4) Meer kleuren voor schermbewerkingen
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Schermafbeelding : Gizmodo
Misschien niet echt een game-changer, maar iets dat goed van pas zal komen als je veel screenshots maakt in iOS 12: de eenvoudige annotatietools die beschikbaar komen direct nadat je een screenshot hebt gemaakt, hebben nu een bredere keuze aan penkleuren om werk met.

Normaal tik je op de miniatuur die in de linkerbenedenhoek verschijnt zodra je een screenshot hebt gemaakt. Als u vervolgens op het kleurstaafje rechts van de pengereedschappen tikt, wordt de laatste plek ingenomen door een kleurenkiezer, waardoor u toegang krijgt tot veel meer kleuren dan voorheen.

5) Twee gezichten voor Face ID
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Foto : Alex Cranz ( Gizmodo )
Als je iemand anders via Face ID toegang tot je telefoon wilt geven, maakt iOS 12 het mogelijk (goed gezien, 9to5Mac ). Net als de gebarenbediening die we hierboven noemden, lijkt dit een andere functie die de basis vormt voor Face ID die op de iPad aankomt.

Om de functie te laten werken, gaat u vanuit Instellingen naar het scherm Face ID & Passcode en tikt u vervolgens op Een alternatieve weergave instellen om het gezichtsherkenningsproces opnieuw te doorlopen. Merk op dat u dit tweede gezicht niet kunt verwijderen zonder beide gezichten tegelijkertijd opnieuw in te stellen.

6) Knipoogjes voor Animoji
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Afbeelding : Apple
Animoji (en Memoji) kunnen niet alleen herkennen wanneer je je tong uitsteekt in iOS 12, zoals vermeld in de keynote, Apple zegt dat ze ook beter zijn in het herkennen van knipogen – dus je cartoon-interacties kunnen binnenkort naar een geheel nieuw niveau van suggestiviteit.

Opgenomen Animoji- en Memoji-berichten kunnen nu ook tot 30 seconden duren. Dit is allemaal nog steeds beperkt tot de iPhone X en de extra technologie die het in de camera aan de voorkant heeft gestopt, maar vermoedelijk zullen we meer compatibele modellen zien aankomen wanneer september rondrent.

7) Siri weet nu meer
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Afbeelding : Apple
Siri heeft blijkbaar meer gelezen sinds iOS 11 uitkwam – Apple belooft dat zijn digitale assistent beter zal zijn in het beantwoorden van vragen over beroemdheden, autosport en voedingsinformatie die het eerder stumped zouden hebben.

Een andere nieuwe Siri-truc is de mogelijkheid om afbeeldingen rechtstreeks vanuit de Foto’s-app weer te geven op basis van persoon, plaats, evenement, tijd of onderwerp. Maar tot nu toe lijkt Apple de schakelaar op deze specifieke upgrades niet te hebben omgedraaid, dus we hebben ze niet zelf getest.

8) Schakel USB-toegang uit
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Afbeelding : Malwarebytes
Zoals opgemerkt door MacRumors , is er een kleine maar nuttige beveiligingsmaatregel toegevoegd in de ontwikkelaarsvoorbeeld van iOS 12 – met name een optie om de toegang tot USB-accessoires te blokkeren als de telefoon een uur lang niet is ontgrendeld. Mogelijk met het oog op de FBI ?

Om de relevante optie in de bètaversie van iOS 12 te vinden, moet je naar het scherm Instellingen gaan, tik op Touch ID & Passcode (of Face ID & Passcode ) en zoek vervolgens naar de tuimelschakelaar USB-accessoires . Proberen om brute kracht een weg naar een iDevice te vinden, is nu veel moeilijker geworden, zo lijkt het.

9) QR-code scan snelkoppeling
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Afbeelding : Gizmodo
De iOS Camera-app kon al automatisch QR-codes detecteren en voor je scannen voordat versie 12 verscheen, maar er is nu toch een QR-code-snelkoppeling in Control Center – voeg deze toe door Control Center te kiezen en vervolgens Controls aanpassen via Instellingen.

De snelkoppeling doet niets anders dan de Camera-app starten (iets dat al een Control Center-knop heeft), dus we weten niet precies wat Apple hier denkt. Misschien de basis leggen voor een nog verbeterde QR-scanmodus die nog moet komen?

10) Schermtijd-widget
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Afbeelding : Apple
Apple heeft natuurlijk al veel van de nieuwe digitale gezondheidsfuncties in iOS 12 gemaakt, en als je in één oogopslag wilt zien hoe verslaafd je bent aan je telefoon, kun je een schermtijdwidget instellen in de weergave Vandaag , één veeg naar rechts vanaf je eerste startscherm.

Het proces is hetzelfde als voor elke andere widget: scrol omlaag naar de onderkant van de lijst in de weergave Vandaag, tik op Bewerken en kies vervolgens Schermtijd om toe te voegen en te plaatsen. De hele Screen Time-interface is al erg handig en gepolijst, zelfs in deze eerste ontwikkelaarsbèta.

11) Automatische software-updates
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Schermafbeelding : Gizmodo
Apple maakt altijd duidelijk hoeveel van zijn gebruikers de nieuwste versie van iOS gebruiken en hoe snel, maar het lijkt erop dat het proces nog eenvoudiger wordt. Tik op Software-update onder Algemeen in Instellingen en er is nu een tuimelschakelaar Automatische updates .

Omdat Apple hierover nog geen officieel woord heeft, speculeren we, maar het klinkt als … updates die automatisch worden geïnstalleerd. Loopt alles naadloos achter de schermen? Lijkt dit op Google’s Project Treble voor Android? Mogelijk hoeft u nooit meer een updateprompt te zien.

12) Meer gedetailleerde batterijuitlezingen
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Foto : Alex Cranz ( Gizmodo )
Duik in het gedeelte Batterij van Instellingen en je zult een meer gedetailleerd overzicht zien van waar al je kostbare batterijsap naartoe gaat – er zijn hier nieuwe grafieken die het batterijniveau in de loop van de tijd laten zien en welke delen van de dag je hebt gebruikt bel het meest.

Het is allemaal mooi geregeld en past bij de esthetiek van de vergelijkbare Screen Time-app, en indien nodig kun je statistieken al 10 dagen zien. Onder de grafieken heb je je standaardlijst met apps, samen met hoeveel van je batterij ze gebruiken, zoals in iOS 11.

13) Een nieuwe achtergrondafbeelding
Illustratie voor artikel getiteld 13 Handige nieuwe functies verborgen in de iOS 12 Beta
Screenshot : Andrew Liszewski ( WWDC 2018 )
Een nieuwe iOS zou niet goed aanvoelen zonder een nieuwe achtergrondafbeelding, en Apple verplicht zich met een mooi uitgevoerde abstracte voorstelling gedomineerd door rood, blauw en paars. Het wordt geleverd in zowel stilstaande als perspectiefvormen, dus u kunt uw keuze maken voor uw huis en vergrendelschermen.

Tot nu toe zijn er geen nieuwe dynamische of live achtergronden opgenomen in iOS 12, maar er zullen er waarschijnlijk meer komen tegen de tijd dat de bètaversie van iOS voor het publiek wordt opengesteld (wat de komende weken mogelijk is). In de tussentijd houden we je op de hoogte van nieuwe ontdekkingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *