12 Handige en coole gadgets die je zelf kunt maken

0
12 Handige en coole gadgets die je zelf kunt maken

Kant-en-klare gadgets zijn allemaal goed en wel – eenvoudig te installeren, betrouwbaar in gebruik, krachtig en slim – maar waar is het avontuur? We leven in een gouden tijdperk van het maken van gadgets, zoals deze doe-het-zelf-projecten bewijzen. Bespaar jezelf wat geld en leer meer over de ins en outs van elektronica door een (of meer) hiervan zelf aan te pakken.

1) Wifi-antenne
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Alex Cranz ( Gizmodo )
We zouden allemaal wifi kunnen gebruiken die iets sterker is of iets verder reikt, en je hoeft niet per se een nieuwe router te kopen om hem te krijgen. Wifi-antennes kunnen op allerlei manieren helemaal opnieuw worden gebouwd, met alles van blikjes tot babyflesjes .

Je kunt deze wifi-antennes gebruiken om het bereik van je router te vergroten of om wifi van verder weg op te halen (misschien bij de coffeeshop ernaast). BD Online Tech heeft een van de beste handleidingen die we hebben gezien in termen van de eenvoud van de instructies en de kwaliteit van het eindresultaat – het is zelfs weerbestendig.

Er zijn tal van andere opties, dus het hangt af van hoeveel u wilt uitgeven en hoeveel u zelf wilt maken. Instructables heeft stap voor stap een krachtige Yagi-achtige antenne, terwijl Jacob Salmedla een zeer goede gids heeft voor het samenstellen van een zogenaamde ‘cantenna’ booster.

2) Voerbak voor huisdieren
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Foto : Alex Cranz ( Gizmodo )
Maak je geen zorgen over het feit dat je kat of hond honger heeft terwijl je niet thuis bent – koop de Croq’cat met een kit van littleBits en je huisdieren krijgen hun eigen on-demand voersysteem dat kan worden gecontroleerd via foto’s die zijn geüpload naar Dropbox waar je ook bent.

De uitvinders achter dit slimme zelfgemaakte systeem zeggen dat het je in totaal ongeveer twee uur zal kosten om in elkaar te zetten. Naast enkele basismodules van littleBits heb je wat kaart, papier en draden nodig, plus een beetje instructiecode die voor je beschikbaar is.

Voedselpellets worden op een timer afgegeven en elke keer dat er een nieuwe snack wordt vrijgegeven, neemt de cameramodule een snap en plaatst deze in Dropbox.

3) draagbare computer
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Sean Hollister ( Gizmodo )
Nog steeds verdrietig over Google Glass ? Iets nodig waardoor je eruit ziet als een gekke wetenschapper op straat? We zullen meteen toegeven dat deze PiGlass qua uiterlijk niets zal verslaan van de grote technologiebedrijven, maar het is nog steeds een opmerkelijk cool en educatief project dat je zelf kunt aanpakken.

Het is gebaseerd op een Raspberry Pi Zero W van $ 10, en daar moet je de Pi Zero Spy Cam aan toevoegen, evenals een Bluetooth-dongle, een batterijpakket en een paar andere extra’s, waaronder de specificaties zelf. Je zult ook een beetje solderen en gedetailleerde elektronica-montage moeten doen voor deze.

Volg de geweldige montage-instructies van Matt Desmarais op Adafruit en je kunt video’s of muziek rechtstreeks naar je bril streamen, of foto’s maken en video’s streamen van de wearable terug naar je telefoon.

4) Smartphone-projector
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Sean Buckley ( Gizmodo )
Smartphonemakers hebben geprobeerd en het niet gelukt om handsets te maken met projectoren erin, dus neem het werk zelf aan: deze DIY Perks-video neemt je stap voor stap door het proces en je kunt dan genieten van je games en films op een groter formaat op een lege muur.

In wezen gebruikt u een vergrootglas om de afbeelding die van uw telefoon komt groter te maken, maar er zijn nog andere problemen die u onderweg moet oplossen, zoals hoe u ervoor kunt zorgen dat de uiteindelijke foto niet verkeerd wordt omgedraaid en de afbeelding krijgt helder en scherp.

Je hebt wat karton, wat pluggen en een spiegel nodig, evenals je lens en je smartphone. Spoiler alert: u krijgt geen resultaten zo goed als een projector van $ 1.000, maar ze zijn perfect te bekijken, en dit is een van die projecten die u voorafgaand aan een filmavond met familie en vrienden zou kunnen aanpakken.

5) VR-headset
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Patrick Lucas Austin ( Gizmodo )
Koop een VR-headset voor de beste virtual reality-ervaring . Voor iets dat leuker, lonender en mogelijk betere grafische afbeeldingen biedt dan je er zelf een zou kunnen maken met een Arduino-bord.

Verbazingwekkend genoeg kun je dit allemaal samenstellen voor minder dan $ 100, hoewel je een 3D-printer nodig hebt om het frame van de headset te maken, tenzij je heel creatief wilt worden met wat stijf karton. De code is open source gemaakt door de uitvinders, een groep studenten en hun leraar uit Frankrijk.

Dit is een vrij diepgaand project, maar je zult de beloning voelen van de tijd en moeite die je investeert, en onderweg veel leren over de basis van virtual reality. Je zult ook wat extra onderzoek naar vergelijkbare systemen online moeten doen om erachter te komen hoe het allemaal bij elkaar past, want er zijn enkele hiaten in de instructies.

6) Retro gameconsole
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Sam Rutherford ( Gizmodo )
Retro-games zijn nu big business en met behulp van een Raspberry Pi-module kun je je eigen Game Boy-achtige apparaat maken , geschikt voor het spelen van titels van de Game Boy, NES, Sega Master System en Game Gear (eigenlijk alles beschikbaar op RetroPie ).

Je zult behoorlijk wat componenten moeten solderen om een ​​behuizing en scherm te krijgen die de Pi recht doen, maar het is natuurlijk ook een kans om creatief te zijn en je nieuwe draagbare console te geven welk ontwerp je maar wilt. Alle componenten zouden u minder dan $ 150 moeten kosten.

Inventor Travis Brown heeft een fantastisch gedetailleerde handleiding samengesteld om dit zelf te doen en je kunt ook een video van het voltooide apparaat bekijken. Laat het aan al je vrienden zien en ze zullen er ongetwijfeld ook een voor zichzelf willen hebben.

7) Nachtlampje
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : littleBits
Nog een keuze uit de nogal uitstekende littleBits- galerij hier, die je kunt maken om je kinderen (of jezelf) ‘s avonds meer ontspannen te houden. Wat we hier leuk aan vinden, is dat je er zowel je creativiteit als je vaardigheden voor het bouwen van gadgets kunt gebruiken.

De Night Light is gebouwd met behulp van een handvol littleBits sensoren en een kartonnen mal, die voorzien is (u kunt ook uw eigen te maken). Een ander cool aspect van het apparaat is dat het wordt bestuurd door geluid, dus je kunt in je handen klappen of een kreet geven om je slaapkamer net iets minder intimiderend te maken.

Dankzij de push-and-click-eenvoud van littleBits-modules, heb je niet veel nodig op het gebied van doe-het-zelf of codeervaardigheden, en het zou niet lang moeten duren om te bouwen. Deze is voor beginners die gadgets maken, of om je kinderen ook bij te betrekken.

8) Audioboek-speler
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : hoorbaar
Als je het leuk vindt om op één plek naar je audioboeken te luisteren, of als je je telefoon niet wilt verstoppen met een andere app en meer downloads, zal deze op Raspberry Pi gebaseerde audioboekspeler zeker interessant zijn: één tik en je nummers beginnen spelen.

Oorspronkelijk ontworpen voor oudere gebruikers die misschien niet met een telefoon willen spelen om naar nummers te luisteren, kan de speler worden opgeladen met een USB-station en worden bediend met een enkele knop aan de bovenkant van het apparaat. Volledige instructies zijn hier .

De speler kan heel goedkoop worden gemaakt met wat gemakkelijk beschikbare code, en het is ook gemakkelijk aan te passen – in termen van hoe het apparaat eruitziet, hoe het werkt, enzovoort. Je kunt de Pi via een kabel of Bluetooth naar externe luidsprekers koppelen zoals je wilt, of ze in de speler zelf plaatsen.

9) Met wachtwoord beveiligd deurslot
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Nuki
Sleutels zijn zeer 20e-eeuws, dus upgrade een of meer deuren in je huis met een met een wachtwoord beveiligd deurslot op basis van een Arduino-bord. We raden dit niet per se aan voor je voordeur, maar het is een leuk project voor de kelder of studeerkamer.

Eerlijke waarschuwing dat dit wordt bestempeld als een “geavanceerd” proces, dus het is niet voor beginners – je hebt om te beginnen toegang nodig tot een 3D-printer om de vergrendelingscomponenten samen te stellen om de deur gesloten te houden. Het is eigenlijk niet zo moeilijk om de gadget zelf bij elkaar te krijgen.

Er is enige basiscodering vereist en daarna kunt u het slot bedienen met een Android-apparaat via Bluetooth. Alle instructies zijn opgenomen via de bovenstaande link en er zijn ook YouTube- video’s om u stap voor stap door het proces te leiden.

10) Slimme luidspreker
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Gizmodo
Met een mobiel apparaat met Google Assistant, Siri, Alexa of Cortana en een gewone Bluetooth-luidspreker is het eigenlijk heel eenvoudig om je eigen slimme luidspreker te maken – en het goede nieuws is dat je mag kiezen hoe goed de audio is, en welke slimme assistent wordt gebruikt om het te bedienen (je kunt er zelfs tussen schakelen).

Bekijk onze volledige gids voor de instructies, maar in wezen moet je een apparaat vinden dat je bereid bent om aan het project te wijden (zoals een oude telefoon of tablet), de ‘altijd luistermodus’ inschakelen op welke manier dan ook, en sluit hem vervolgens aan op een luidspreker via een bekabelde of draadloze verbinding.

Gezien het vermogen dat dit gaat gebruiken, wilt u uw apparaat in de buurt van een stopcontact houden en aangesloten. Het eindresultaat heeft misschien niet het elegante uiterlijk van de Amazon Echo , maar u kunt het precies zo instellen jij wil het.

11) RC auto
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Kotaku
Als je een Nintendo Switch hebt, kun je de wereld van Nintendo Labo betreden , de op karton gebaseerde DIY-extensie van de console. Mensen maken al allerlei nieuwe spullen met karton, plakband en een beetje fantasie.

Een van de projecten die je krijgt als onderdeel van de officiële $ 69,99 Variety Kit heeft betrekking op RC-auto’s: met name twee Joy-Con-controllers veranderen in een op afstand bestuurbaar voertuig dat je vervolgens kunt besturen met het touchscreen op de Switch. Hij kan zelfs een warmtebron volgen dankzij de sensoren aan boord van de Joy-Cons.

Onze vrienden bij Kotaku zullen je laten zien hoe het moet, maar je krijgt alle instructies in de Variety Kit. Natuurlijk ben je dan vrij om het basisontwerp aan te passen op elke manier die jij wilt – bijvoorbeeld met zwaailichten of een spelletje verstoppertje .

12) Camera
Illustratie bij artikel getiteld 12 Handige en coole gadgets die u zelf kunt maken
Afbeelding : Gizmodo
Aanschouw de Landers AL6 Mark II- camera, zoals eerder beschreven op Gizmodo – een serieus doe-het-zelf- techproject dat niet is voor angsthazen of informele gadgetmakers. Naast alle onderdelen, die in dit geval een Agfa 85 mm-lens bevatten, heb je wat vaardigheden nodig in gieten, bewerken en lassen.

We willen je echter niet afschrikken. Schepper van de camera Lucas Landers zegt dat er niets is zoals een camera die je zelf hebt gemaakt. Alles weten over een camera helpt echt als het gaat om het maken van geweldige foto’s , volgens Landers, die zegt dat de materialen voor de hardware hem ongeveer $ 500 hebben teruggebracht.

Tel daar alle tijd, oefening en geduld bij op die je nodig hebt, evenals apparatuur zoals een wolfraam inert gaslasser en een kleine juweliersoven, en je kunt zien dat dit een serieuze onderneming is. Landers neemt je echter stap voor stap door het proces en heeft de build in negen delen gedocumenteerd op zijn YouTube-kanaal .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *