Maak meerdere virtuele desktops om uw werk en privéleven te scheiden

0
Maak meerdere virtuele desktops om uw werk en privéleven te scheiden

Multitasking en informatie-overload gaan hand in hand, vooral als je tientallen vensters, tabbladen en apps tegelijk op een desktop hebt geopend. Werkelijk werk gedaan krijgen kan lastig zijn. Maar Windows, macOS en Chrome OS hebben eigenlijk ingebouwde tools om een ​​deel van deze congestie op te ruimen , en je weet waarschijnlijk niet eens dat ze bestaan.
De namen van deze tools verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem, maar het doel is hetzelfde: om u uw geopende vensters over meerdere virtuele werkruimten te laten verspreiden. U kunt bijvoorbeeld elk werkproject een aparte ruimte geven of persoonlijke en professionele apps opsplitsen in afzonderlijke desktops.
De menubalk, het dock, het Start-menu, de snelkoppelingen op het bureaublad en alle andere tools op het scherm die u gebruikt, blijven consistent in deze virtuele ruimtes, zodat u gemakkelijk naar alle nieuwe programma’s kunt springen die u nodig hebt en bij uw bestanden kunt komen, zelfs als u uw bestanden uitbreidt digitale werkruimte.
Windows: meerdere bureaubladen
In Windows noemt Microsoft deze werkruimten meerdere desktops. Om toegang te krijgen, c likken de Task View knop op de taakbalk net aan de rechterkant van het zoekvak . U kunt ook op Windows + Tab op het toetsenbord drukken; veeg op een touchscreen-display van links naar binnen.
Als je ziet de desktop Nieuwe knop in de linkerbovenhoek, c likken om nieuwe d creëren esktops. Gebruik de resulterende miniaturen om te schakelen tussen de momenteel geopende bureaubladen of gebruik de sneltoetsen voor Windows + Tab + Links en Windows + Tab + Rechts om hetzelfde werk te doen . Nadat ad esktop zijn doel heeft bereikt, klikt u op het kleine kruisje erboven om het te sluiten.
Schermafbeelding : Gizmodo
Om apps en vensters naar een andere virtuele desktop te verplaatsen, klikt u erop en sleept u ze van het scherm Taakweergave naar een andere desktopminiatuur. Of klik met de rechtermuisknop op een applicatie in het scherm Taakweergave en kies Verplaatsen naar . Met datzelfde rechtsklikmenu kunt u indien nodig een applicatie op elk bureaublad dupliceren .
Het Start-menu en de taakbalk zijn beschikbaar op elke virtuele desktop, maar je ziet alleen pictogrammen op de taakbalk voor de programma’s die je hebt geopend in die specifieke werkruimte . Evenzo, wanneer u de Alt + Tab- sneltoets gebruikt om tussen geopende applicaties te bladeren , ziet u alleen de programma’s die relevant zijn voor die specifieke desktop.
macOS: Spaces
Als het op macOS aankomt, werk je met wat Apple Spaces noemt. L aunch de Mission Control dashboard, dat u kunt openen door op Ctrl + Up of omhoog te vegen op een MacBook trackpad met drie of vier vingers. Verplaats de cursor naar boven om uw desktops te zien en klik op het Plus- pictogram aan de rechterkant om een ​​nieuwe te maken. Om een ​​spatie te verwijderen, klik je gewoon op het kleine kruisje naast de miniatuur in Mission Control.
Je kunt tussen spaties bewegen door Ctrl + Links en Ctrl + Rechts te gebruiken , met drie of vier vingers over het trackpad te vegen, of door naar Mission Control te gaan en op de relevante miniatuur bovenaan te klikken. Mission Control toont de geopende vensters in de huidige ruimte en je kunt elk venster naar een andere ruimte verplaatsen door erop te klikken en te slepen.
Schermafbeelding : Gizmodo
Of sleep in de standaard bureaubladweergave een venster naar de linker- of rechterkant van het scherm en houd het daar een seconde vast om naar de aangrenzende spatie te springen en het venster dat je daar hebt opgehaald te verplaatsen. Met macOS kun je tot 16 verschillende Spaces maken , en elke ruimte kan indien nodig zijn eigen bureaubladachtergrond hebben (ga hiervoor naar Apple , Systeemvoorkeuren en Desktop & Screen Saver ).
Het dock is beschikbaar in elke ruimte en als je een app selecteert die in een andere ruimte is geopend, springt macOS ernaartoe. Hetzelfde gebeurt als u door uw geopende programmavensters bladert met de sneltoets Cmd + Tab . Als u wilt dat een app altijd in een bepaalde ruimte wordt geopend, klikt u op het item in het dock en houdt u het vast en kiest u vervolgens Opties .
Chrome OS: virtuele bureaus
In Chrome OS staan ​​afzonderlijke werkruimten bekend als virtuele bureaus. Om ze te vinden, hoef je alleen maar op de Windows- toets op het toetsenbord te drukken – het is een rechthoek met een paar regels erbij en moet boven de 5- toets op een Chromebook staan. Klik op Nieuw bureau om een ​​nieuw bureau te maken, klik op een miniatuur om naar dat d esk te springen of klik op het kleine kruisje naast een miniatuur om dat d esk te verwijderen .
Als u een open venster naar een ander venster wilt verplaatsen , sleept u het vanuit het overzichtsscherm dat verschijnt wanneer u op de knop Vensters tonen drukt. Y aarschijnlijk allemaal te zien de open ramen en apps op de huidige d esk wanneer je die overzichtsscherm lanceren . Je kunt een venster ook naar een ander venster verplaatsen terwijl het open is door op Shift + Search + Left of Shift + Search + Right op het toetsenbord te drukken.
Schermafbeelding : Gizmodo
Het is de moeite waard te leren een paar meer sneltoetsen om rond uw Virtual Bureaus gemakkelijker: Houd Shift + Zoeken en tik op de Equals ( “=”) om een nieuwe d maken ESK, of houd de Search -toets en tik op de linker of de Rechterpijltoets om snel tussen d esks te springen . U kunt ook Alt + Tab gebruiken om te schakelen tussen al uw geopende vensters op al uw desks.
De app-plank en de Launcher-knop zijn beschikbaar op al uw d esks: als u een nieuwe app opent, wordt deze op het huidige d esk geplaatst, maar als u een pictogram selecteert voor een app die al open is, springt Chrome OS naar het relevante d esk in plaats daarvan. Als u meerdere app-vensters hebt geopend (zoals bij Chrome), klikt u op het plankpictogram en houdt u vast om tussen beide te kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *