Als u online films koopt, zorg er dan voor dat u zich aanmeldt voor deze service om ze overal te bekijken

0
Als u online films koopt, zorg er dan voor dat u zich aanmeldt voor deze service om ze overal te bekijken

Als je net als ik bent, ben je misschien afkerig van het kopen van digitale films. We zijn niet de eigenaar van de dingen die we digitaal verwerven en het is niet te zeggen wanneer een service sluit, zoals de eBook-winkel van Microsoft, of de digitale inhoud die je hebt gekocht niet meer te leveren, zoals alle wiet-apps die uit de iOS-app store worden gehaald. Digitale aankopen voelen meer aan als echt langetermijnverhuur dan echte spullen die u bezit. Maar als u digitale films koopt, is er een manier om de toegang op lange termijn beter te garanderen.

Vorig jaar zoog ik het eindelijk op en besloot ik mijn Blu-Ray-collectie te bekijken. (Vooral omdat ik voor mijn werk in New York moet wonen, wat niet een fysieke verzameling dingen heeft opgeleverd waarvan het niet dacht dat het moest worden beperkt om in een klein appartement te passen). Veel van de Blu-Rays die ik bezat, bevatten digitale kopieën, dus ik probeerde zoveel mogelijk digitale kopieën in te wisselen. Sommige waren voor services die niet meer bestaan, terwijl andere codes al lang waren verlopen.

Er bleef echter één service opduiken: Movies Anywhere . Movies Anywhere is oorspronkelijk begonnen als een Disney-service om toegang te krijgen tot uw Marvel-, Disney- en Star Wars-inhoud op iOS. In 2017 werd het omgedoopt tot Movies Anywhere en ging agressief achter zijn belangrijkste concurrent, Ultraviolet, aan. Net als Ultraviolet kunt u inloggen op één account om toegang te krijgen tot films die via meerdere services zijn gekocht.

Movies Anywhere stelde toen voor om in te loggen op andere accounts waar ik films zou kunnen bezitten, waaronder iTunes, Amazon, de Microsoft Store, de Google Play Store, YouTube en Vudu. ‘S Avonds laat en te lui om mijn due diligence te doen om ervoor te zorgen dat Movies Anywhere legitiem was, logde ik speels in op elke service. Langzaam groeide mijn digitale bibliotheek met films.

En uitgebreid.

Nu heb ik meer dan 54 films op mijn Apple-account waar ik er precies vier had. Films die met Movies Anywhere werken, worden weergegeven op elke service die erbij hoort. Dat betekent dat als je een toepasselijke film op YouTube koopt, je dezelfde film, met dezelfde resolutie, ook op Apple en Vudu krijgt. Er is geen gedoe met apps of iets anders. Het gebeurt gewoon automatisch.

Het was niet de meest perfecte oplossing. Sommige films verschijnen niet op elke dienst en sommige films werken zelfs niet met Movies Anywhere. Annihiliation , gekocht op mijn Apple TV, werkt prima op Apple, maar verschijnt niet op Google Play, terwijl de Steven Universe- film, ook gekocht op Apple TV, beschikbaar is op beide services.

Dat komt omdat Movies Anywhere alleen werkt met een paar geselecteerde distributeurs:

Disney
Sony Pictures Entertainment Inc.
Twentieth Century Fox Film Corp.
Universeel
Warner Bros. Entertainment Inc.
Toegegeven, Disney alleen produceert elk jaar meer dan de helft van de grootste films, maar kleinere films en arthouse-films zijn niet zo waarschijnlijk te vinden op Movies Anywhere. Dat betekent dat als je een goede smaak hebt, Movies Anywhere misschien niet de moeite waard is om in te loggen. Lionsgate en Paramount Pictures vallen ook niet onder Movies Anywhere, omdat ze allebei de concurrerende en inmiddels ter ziele gegane Ultraviolet omarmden.

Afgezien van 100 procent studio-ondersteuning ben ik ongelooflijk blij met Movies Anywhere. Ik weet dat als een service besluit te draaien, ik niet per se de films zal verliezen die ik in de loop der jaren heb opgepikt. Ik voel me natuurlijk ongemakkelijk om weer een andere arm van Disney’s monopolistische digitale machine te omarmen, maar deze speelt, althans voorlopig, goed met anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *