Hoe u uw online accounts kunt opschonen nu u thuis vastzit

0
Hoe u uw online accounts kunt opschonen nu u thuis vastzit

Afgezonderd in huis betekent dat je meer tijd om te stellen uw Animal Crossing eiland en binge op Disney Plus , maar het is ook een goede gelegenheid om te bereiken een aantal van de digitale klusjes die je hebt uit te stellen . Uw online veiligheid, apparaatbeveiliging en gemoedsrust kunnen hiervan afhangen.

In deze ongekende tijden is het begrijpelijk dat u zich thuis wilt vermaken. Maar door een paar van deze alledaagse banen af ​​te vinken, kunt u uzelf later stress besparen. Zet je favoriete nummers op of kies een meeslepende podcast voor wat motivatie en laten we aan de slag gaan.

Verwijder uw ongebruikte accounts
In de loop der jaren heeft u waarschijnlijk nogal wat online accounts opgebouwd die u niet langer gebruikt. Dit is het moment om deze accounts volledig te verwijderen , in plaats van alleen de apps van je telefoon te verwijderen. Het verwijderen van accounts wist alle persoonlijke informatie die de apps hebben opgeslagen en beschermt u als het account in kwestie betrokken is bij een datalek. Controleer de relevante ondersteuningspagina’s voor instructies – het proces zelf zou voor de meeste accounts vrij eenvoudig moeten zijn.

Maak een back-up van je spullen
Google Drive maakt een back-up van uw computer (s) voor u
Google Drive maakt een back-up van uw computer (s) voor u
Schermafbeelding : Gizmodo
Ja, we weten dat er nooit iets zal gebeuren met uw foto’s, video ‘s en bestanden – tot de dag dat dit gebeurt. Met apps zoals iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive, Box en meer is er geen excuus om geen veilige back-up van je spullen te maken , mocht het ergste gebeuren. In het ideale geval zou u ook ergens een afzonderlijke kopie op een andere harde schijf of computer moeten bewaren .

Organiseer uw foto’s
We zijn allemaal geweldig in het continu maken van foto’s terwijl we onderweg zijn , maar minder bedreven in het daadwerkelijk doen van iets met hen. Dit is misschien het moment om uw fotobibliotheek voorjaarsschoon te maken. Verwijder de vreselijke, onscherpe foto’s en verander de beste in fotoboeken. Google Photos en Apple Photos bevatten een groeiend aantal tools om u te helpen, of u nu een saaie foto moet opfleuren of alle afbeeldingen met uw huisdieren in één zoekwoord moet identificeren .

Houd uw apparaten overzichtelijk
macOS heeft een aantal tools waarmee u uw systeem kunt opschonen
macOS heeft een aantal tools waarmee u uw systeem kunt opschonen
Schermafbeelding : Gizmodo
Hoe meer opslagruimte je hebt op je telefoon en laptop , hoe soepeler ze zullen werken. Nu is het misschien een goed moment om alle apps die u niet gebruikt te verwijderen en de tientallen bestanden te verwijderen die virtueel stof verzamelen op het bureaublad van uw computer. Zowel Windows als macOS hebben een aantal tools die kunnen helpen bij het verwijderen van onnodige bestanden – meer hierover hier – en de ruimtebesparing kan aanzienlijk zijn.

Bekijk uw e-mails
Weinig mensen hebben tijd om Inbox Zero te bereiken, maar misschien is dit nu uw kans om op te ruimen en de meest cruciale in te halen. Zoek in Gmail bijvoorbeeld naar e-mails met ster die je bent vergeten met een “is: ster” -zoekopdracht, belangrijke e-mails met een “is: belangrijk” -zoekopdracht en ongelezen e-mails met een “is: ongelezen” -zoekopdracht. U kunt ook alles markeren als gelezen en opnieuw beginnen. We hebben wat meer e-tips kreeg hier , hier , en hier .

Website-rechten opnieuw instellen
Weet u wat de websites die u bezoekt op de achtergrond doen?
Weet u wat de websites die u bezoekt op de achtergrond doen?
Schermafbeelding : Gizmodo
Je hebt waarschijnlijk een paar websites elke kleine toestemming gegeven waar ze om vragen – cookies, toegang tot de microfoon, je locatie en meer – gewoon in de drukte van het dagelijks leven. Neem even de tijd om de controle (en wat privacy) terug te nemen van de sites die u elke dag bezoekt door deze rechten opnieuw in te stellen. In Google Chrome kunt u dit bijvoorbeeld doen door op Site-instellingen op het tabblad Instellingen te klikken en andere browsers hebben vergelijkbare opties .

Update uw software
We hebben allemaal een software-update overgeslagen omdat we het druk hebben , maar het is enorm belangrijk om al uw apparaten met de nieuwste versies van hun respectievelijke besturingssystemen te laten werken om uw veiligheid en privacy te beschermen (en bugs op te lossen). Het is ook belangrijk om apps bij te werken , en nadat je je computer en je telefoon hebt gecontroleerd, vergeet dan niet alle slimme apparaten in je huis, evenals je router, indien van toepassing.

Analyseer uw fitnessstatistieken
Check in op je trainingen.
Check in op je trainingen.
Schermafbeelding : Gizmodo
Als je wat vrije tijd hebt, kijk dan eens terug naar de afgelopen dagen en weken om je activiteitsstatistieken te bekijken . Als u zich ambitieuzer voelt, wilt u misschien nadenken over het exporteren van uw gegevens naar een andere app of service en kijken of u na verloop van tijd patronen kunt ontdekken. Dat zal u helpen bij het plannen van uw toekomstige trainingen.

Annuleer sommige abonnementen
Sommige abonnementen zijn nuttig , maar haalt u het meeste uit alle abonnementen waarvoor u zich momenteel heeft aangemeld? Dit is misschien het moment om opnieuw te beoordelen hoeveel streamingdiensten u eigenlijk nodig heeft, bijvoorbeeld . Om te controleren waar u geld aan uitgeeft, gaat u naar Abonnementen in het menu van de Play Store-app op Android; open de app Instellingen en tik vervolgens op uw naam en abonnementen op iOS; of een blik werpen op uw laatste bank- of creditcardafschrift.

Schakel tweefactorauthenticatie in
Blijf veilig met tweefactorauthenticatie.
Blijf veilig met tweefactorauthenticatie.
Schermafbeelding : Google
Een van de eenvoudigste en beste manieren om veilig te blijven, is een manier die velen nog steeds negeren om in te schakelen: tweefactorauthenticatie (2FA). Dit is de moeite waard om in te schakelen voor alle accounts die het ondersteunen: Facebook, Twitter, Google, Apple, Microsoft, Dropbox en nog veel meer. Het is mogelijk dat een van uw accounts de functie als een optie heeft toegevoegd zonder dat u het merkt. S hang een paar minuten lopen door de accounts die u het meest gebruikt om te controleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *