Apple’s M1 Pro en M1 Max zullen naar verwachting nieuwe MacBooks van stroom voorzien

0
Apple's M1 Pro en M1 Max zullen naar verwachting nieuwe MacBooks van stroom voorzien

Apple lanceert vandaag nieuwe MacBook-laptops via zijn “Unleashed” -evenement. Deze nieuwe MacBooks zullen naar verwachting Apple’s nieuwe zelfgemaakte silicium uit de M-reeks bevatten.

Advertentie
Deze nieuwe chip uit de M-serie zal een upgrade zijn ten opzichte van de M1 en wordt de M1X genoemd. Nieuwere rapporten beweren echter dat deze nieuwe chips de M1 Pro en de M1 Max zullen heten.

Het nieuws komt van Mark Gurman van Bloomberg , die heeft gemeld dat een Mac-ontwikkelaar hem heeft geïnformeerd over deze nieuwe chipnamen. De ontwikkelaar zei dat hij deze nieuwe namen in app-logboeken zag, maar er is ook een mogelijkheid dat Apple dit verwarrende naamgevingsschema niet overneemt.

De M1 Pro zal naar verwachting beschikken over een 16-core GPU, terwijl de duurdere M1 Max tot 32 GPU-cores zal gaan. Sommige rapporten hebben ook gezegd dat een directe opvolger van de M1-chip, de Apple M2, begin volgend jaar zou kunnen worden gelanceerd met het nieuwe MacBook Air-model.

Wat betreft de aankomende MacBook Pro-modellen van vandaag, verwachten we twee verschillende varianten. Er komt een 14-inch en 16-inch model en beide zullen 16 GB RAM en 512 GB intern geheugen hebben. Hun schermen zullen Mini-LED’s gebruiken met minimale randen, dus er is mogelijk geen Apple-branding op de onderste rand, omdat deze dunner zal zijn.

Apple heeft naar verluidt de verversingsfrequenties van 120 Hz getest, maar hier is nog geen bevestiging over. De camera aan de voorkant zal deze keer een 1080p-webcam zijn, maar er gaan ook geruchten dat Apple een inkeping aan het scherm zal toevoegen. Als dit waar is, kan dit het scherm een ​​​​vreemd uiterlijk geven. Wat de prijzen betreft, hebben rapporten gezegd dat de nieuwe MacBooks bijna hetzelfde zullen kosten als de huidige modellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *