Spotify koopt de maker van de Locker Room-app Betty Labs in live audio-push

0
Spotify koopt de maker van de Locker Room-app Betty Labs in live audio-push

Spotify Inc zei dinsdag dat het Betty Labs heeft gekocht, het bedrijf achter de sportgerichte sociale audio-app Locker Room, om de overstap naar live audio te versnellen.

Nieuwe spraakgebaseerde platforms, waaronder de alleen-uitnodigende sociale app Clubhouse, hebben de afgelopen maanden een snelle groei doorgemaakt tijdens de COVID-19- pandemie . Locker Room, gelanceerd in oktober 2020, werd een populaire plek voor sportfans om te praten en kijkfeestjes te houden.

De muziekstreamingservice zei dat het in de komende maanden zou “evolueren en uitbreiden” Locker Room om sport, muziek en culturele programmering aan te bieden, evenals live discussies met professionele atleten, muzikanten en andere persoonlijkheden.

“Videomakers en fans hebben gevraagd om live formaten op Spotify, en we zijn verheugd dat we deze binnenkort beschikbaar zullen maken voor honderden miljoenen luisteraars en miljoenen videomakers op ons platform”, aldus Gustav Söderström, Chief Research & Development Officer bij Spotify.

Spotify heeft de kosten van de overname niet bekendgemaakt. Betty Labs werd aanvankelijk ondersteund door Lightspeed Venture Partners en later door GV, de durfkapitaalafdeling van Alphabet Inc, en Precursor Ventures. Afgelopen oktober haalde Betty Labs $ 9,3 miljoen op aan startkapitaal onder leiding van GV.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Spotify en door te gaan met het bouwen van de toekomst van audio – we zullen meer in ons product investeren, de ervaring openstellen voor het publiek van Spotify, ons contentaanbod diversifiëren en de community die we hebben opgebouwd verder uitbreiden”, aldus Betty Labs oprichter en CEO Howard Akumiah.

Spotify heeft ook een impuls gegeven aan podcasting en heeft honderden miljoenen dollars uitgegeven om zijn podcastbereik te vergroten en debuteerde een podcast-advertentiemarkt.

Screenshots die vorige week door een Twitter-gebruiker werden gedeeld, toonden aan dat Spotify sommige gebruikers ondervroeg over hoe vaak ze Clubhouse gebruikten. Twitter Inc test ook een live audio-app Spaces, die het tegen april publiekelijk wil lanceren, en Facebook Inc is naar verluidt bezig met zijn eigen live audio-aanbod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *