Wi-Fi-problemen oplossen: trage wifi, verbindingsproblemen, internetsnelheid oplossen

0
Wi-Fi-problemen oplossen: trage wifi, verbindingsproblemen, internetsnelheid oplossen

Trage wifi kan erg vervelend zijn, vooral als je thuis studeert of werkt. Een lage internetsnelheid kan uw dag verpesten, of u nu werkgerelateerde bestanden naar de cloud moet uploaden of zelfs als u uw favoriete programma op Netflix moet streamen. Gelukkig is trage wifi een probleem dat u kunt oplossen. In de meeste gevallen kan trage Wi-Fi in een paar eenvoudige stappen worden opgelost. Volg deze gids, aangezien we een aantal methoden opsommen om Wi-Fi-verbindingsproblemen op te lossen.

Trage wifi: hoe te repareren
Er spelen veel factoren een rol die ertoe kunnen leiden dat trage wifi traag is. Dit zijn enkele van de methoden die u kunt volgen om Wi-Fi-verbindingsproblemen te identificeren en op te lossen.

1. Heeft u een lage internetsnelheid?
Voordat u de conclusie trekt dat u worstelt met een lage internetsnelheid, moet u ervoor zorgen dat de geadverteerde snelheid van uw internetabonnement overeenkomt met de internetsnelheid die u krijgt. Om dat te doen, bezoekt u een website waarop u de internetsnelheid kunt meten, zoals speedtest.net of fast.com. Als de snelheidsresultaten overeenkomen met de geadverteerde snelheid van uw ISP (Internet Service Provider), zouden we zeggen dat uw verbinding absoluut in orde is en om de zaken te versnellen, kunt u altijd kiezen voor een geüpgraded abonnement dat hogere internetsnelheden biedt .

Hoe een Word-document met een wachtwoord te beveiligen
2. Start de Wi-Fi-router opnieuw om de Wi-Fi-problemen op te lossen
Soms is alles wat u hoeft te doen met uw Wi-Fi-router een snelle herstart om Wi-Fi-verbindingsproblemen op te lossen. Schakel gewoon uw Wi-Fi-router uit en schakel hem na een paar seconden in en controleer of u nog steeds lage internetsnelheden krijgt. Als hiermee de wifi-problemen niet zijn opgelost, start u uw computer, telefoon of andere apparaten opnieuw op. Soms is de reden voor een lage internetsnelheid misschien een van uw apparaten, en niet de internetverbinding.

Newsbeep

3. Door de Wi-Fi-router te plaatsen, kan trage Wi-Fi worden verholpen
Heeft u nog steeds te maken met lagere internetsnelheden, ondanks dat u een snelle internetverbinding en een voldoende goede wifi-router heeft? Het probleem kan zijn met de positionering van uw router. Het is altijd aan te raden om de router op een hogere plek te plaatsen, zoals boven de kledingkast. Bovendien kun je de wifi-router altijd op verschillende plekken in je huis of werkplek plaatsen om te zien welk gebied de beste signaalsterkte krijgt voordat je op een plek finaliseert. Houd er rekening mee dat Wi-Fi-signalen over het algemeen door muren en andere objecten kunnen gaan, maar in sommige gevallen blokkeren dikkere muren of sommige metalen de signalen. In dergelijke scenario’s wordt het altijd aanbevolen om uw router uit de buurt van magnetrons of koelkasten te houden, en zoals we hierboven vermeldden, plaats de router op een hoogte en een optimale plek.

4. Pas de antennes van de router aan
Door de antennes op een Wi-Fi-router recht omhoog te plaatsen, worden de Wi-Fi-signalen in één richting omgeleid. Daarom moet u de antennes altijd in verschillende richtingen richten. Veel wifi-routers worden bijvoorbeeld geleverd met twee of drie antennes. Zorg er in een dergelijk scenario voor dat de antennes in verticale en horizontale richting worden gericht, zodat de Wi-Fi-signalen een groter gebied kunnen bestrijken.

Een verhaal opnieuw posten op Instagram

5. Gebruik een sterke Wi-Fi-beveiligingsstandaard
Als de beveiliging van uw wifi niet sterk genoeg is, kan het gemakkelijk zijn om toegang te krijgen tot het wachtwoord. onze buurman steelt misschien je wifi-verbinding, en daarom heb je misschien een trage wifi-verbinding. Daarom wordt altijd aangeraden om het WPA2-beveiligingsprotocol op uw router te gebruiken. U kunt dit wijzigen via de instellingen van uw router. Om een ​​WPA2-wachtwoord in te stellen, opent u uw Wi-Fi-instellingen door het IP-adres van uw router in een browser op uw telefoon of computer in te voeren. U vindt het IP-adres van uw router aan de achterkant van de router, of u kunt het ook zoeken door naar de netwerkinstellingen van uw Wi-Fi op uw telefoon of computer te gaan.

6. Enkele verbinding, meerdere gebruikers
Mogelijk hebt u een snelle internetverbinding die wordt gedeeld door meerdere gebruikers in uw huis of op uw werkplek, en hoewel een wifi-router de internetsnelheden niet vertraagt ​​wanneer meerdere mensen deze gebruiken, wordt uw beschikbare bandbreedte aangetast. Dit betekent dat je bestanden uit de cloud zou kunnen downloaden, terwijl je kind die nieuwste game van het PlayStation Network zou kunnen downloaden, terwijl je partner hun favoriete film of tv-programma zou kunnen streamen. In een dergelijk scenario kunt u allemaal te maken krijgen met trage wifi, aangezien elk apparaat een aanzienlijk deel van de beschikbare bandbreedte gebruikt.

In dat geval kunt u proberen de belasting van de internetverbinding te verminderen door een van de streams of downloads te pauzeren. Dit kan leiden tot verbeterde wifi-snelheden voor anderen. Moderne routers ondersteunen technologie die zorgt voor gelijke bandbreedte op alle apparaten, en als u zelfs met een van die routers tegen problemen aanloopt, kan het knelpunt uw internetsnelheid zijn.

Google Formulieren: reacties maken, delen en controleren

7. QoS gebruiken om trage wifi te repareren
Een van de beste beschikbare tools die vaak over het hoofd wordt gezien, is QoS of Quality of Service, wiens taak het is om in feite de beschikbare bandbreedte op uw Wi-Fi-netwerk over applicaties te verdelen. Met een optimale instelling kun je die natuurvideo op YouTube in 4K-resolutie bekijken zonder enige hapering, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat je nieuwste game wordt gedownload op Steam. Met QoS kunt u beslissen welke service prioriteit geeft aan uw Wi-Fi-netwerk en dus de bandbreedte dienovereenkomstig verdelen. Let op, er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot QoS-instellingen voor routers, wat betekent dat de manier om toegang te krijgen tot QoS op een Netgear-router zal verschillen van die van een TP-Link-router. Om de QoS-instellingen van uw router te controleren, voert u het IP-adres van uw router in een browser in en zoekt u naar het tabblad QoS om toegang te krijgen tot de instellingen.

8. Werk de firmware van de router bij om Wi-Fi-verbindingsproblemen op te lossen
Software-updates voor uw router zijn erg belangrijk omdat ze de stabiliteit, prestaties en beveiliging verbeteren. De meeste routers die tegenwoordig beschikbaar zijn, hebben de mogelijkheid om zichzelf automatisch bij te werken, maar als u een oude router heeft, moet u de software-updates mogelijk handmatig installeren. Verschillende routers hebben verschillende manieren om de software bij te werken. Voor meer informatie, voert u het IP-adres van uw router in een browser op uw telefoon of computer in om toegang te krijgen tot de Wi-Fi-instellingen voor uw router.

9. De DNS-server wijzigen
Elke ISP, ongeacht hun verschillende internetabonnementen, gebruikt een DNS (Domain Name System), dat in feite helpt bij het vertalen van het IP-adres van servers in domeinnamen zoals youtube.com of facebook.com. Meestal is de standaard DNS-server die door ISP’s wordt geleverd traag en onbetrouwbaar, en daarom kan het simpelweg veranderen van je DNS-server je die zucht van verlichting geven en een broodnodige winst in je internetsnelheid en -prestaties. Om te leren hoe u DNS kunt wijzigen, kunt u onze handleidingen raadplegen over het wijzigen van DNS op iOS of op uw computer. Voor degenen die Android gebruiken, ga naar de Wi-Fi-instellingen op uw telefoon en zoek naar de optie Private DNS. Standaard is het uitgeschakeld op de meeste Android-telefoons, maar je kunt ervoor kiezen om het in te stellen op Automatisch of je kunt de instellingen zelfs handmatig doen door op de hostnaam van de privé-DNS-provider te drukken.

Hoe u uw iOS 14-startscherm kunt verbeteren met mooie widgets
10. Gebruik een Wi-Fi-analysator
Een Wi-Fi-analyzer-app kan een krachtig hulpmiddel zijn bij het bepalen van het beste kanaal dat minder druk is en minimale interferentie biedt. Er zijn twee hoofdbanden die worden gebruikt in Wi-Fi-communicatie: 2,4 GHz en 5 GHz. De 5 GHz-band is minder druk maar heeft een lager bereik, dus houd daar rekening mee bij het analyseren van de resultaten van deze tools. Deze banden zijn verder onderverdeeld in meerdere kanalen en dit is waar een Wi-Fi-analyzer helpt om erachter te komen welke Wi-Fi-netwerken op dezelfde kanalen uitzenden, zodat u kunt kiezen voor een alternatieve. Er zijn verschillende gratis en betaalde Wi-Fi-analyse-apps beschikbaar op internet die u kunnen helpen bij het oplossen van dergelijke problemen. U kunt enkele van de populaire Wi-Fi- analyseopties voor telefoons en computers bekijken, zoals NetSpot , InSSIDer , NetXen Network Performance Monitor om er maar een paar te noemen.

11. Wijzig uw Wi-Fi-kanaal
Als je het IP-adres van je router te weten komt en het gebruikt om toegang te krijgen tot je wifi-instellingen in elke browser, kom je kanalen tegen onder draadloze instellingen. Er zijn in totaal 14 kanalen en het eerste dat u moet weten, is welk Wi-Fi-kanaal in uw regio het meest wordt gebruikt. Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, kun je altijd proberen een niet-overlappend kanaal te vinden en te kiezen dat ver genoeg van de andere kanalen verwijderd is. De meeste internetproviders hebben de kanaalinstellingen op automatisch ingesteld, maar als je langzamere internetsnelheden hebt, zouden we zeggen dat je aan het friemelen bent en het duidelijkste kanaal voor jezelf ontdekt voor de beste optimale ervaring.

12. Reset de netwerkinstellingen van uw apparaat
Als het resetten van je wifi-router je probleem niet oplost, zou je waarschijnlijk moeten overwegen om de netwerkinstellingen van je apparaat te resetten. Door de netwerkinstellingen van uw apparaat te resetten, stelt u ze in feite in op de standaardinstellingen. Van daaruit kunt u uw wifi op al uw apparaten opnieuw configureren en controleren of dit uw probleem heeft opgelost. De stappen verschillen per apparaat en u moet uw Wi-Fi-wachtwoord opnieuw invoeren om internet te kunnen gebruiken. U kunt onze handige gids raadplegen om uw Wi-Fi-wachtwoord te vinden , voor het geval u het bent vergeten.

Standaardwebbrowser wijzigen, e-mailapps in iOS 14

13. Koop een nieuwe Wi-Fi-router
Het krijgen van een snel internetabonnement lost de zoektocht naar hoge internetsnelheden niet op, in plaats daarvan speelt je wifi-router ook een grote rol. Zie je, je kunt een abonnement voor snel internet krijgen, maar je kunt er niet het maximale uit halen als je wifi-router oud is of niet voldoet aan de nieuwe wifi-normen. Om dit probleem op te lossen, probeert u een nieuwe Wi-Fi-router aan te schaffen die 802.11ac (in de volksmond bekend als Wi-Fi 5) of ten minste 802.11n (ook bekend als Wi-Fi 4) ondersteunt. Als u echter op zoek bent naar een supersnelle Wi-Fi-router, kunt u er ook een aanschaffen die de nieuwste 802.11ax-standaarden ondersteunt (ook wel Wi-Fi 6 genoemd). Houd er echter rekening mee dat, aangezien deze technologie nog in ontwikkeling is, routers die Wi-Fi 6-standaarden ondersteunen eigenlijk erg duur zijn.

14. Dien een klacht in bij uw ISP
Als geen van de bovenstaande methoden voor u werkt, moet u waarschijnlijk contact opnemen met uw internetprovider en de professionals het probleem laten oplossen. Soms is het altijd beter om gewoon te bellen en een klacht in te dienen in plaats van te proberen de zaken zelf op te lossen, en als uw ISP een goede staat van dienst heeft met de klantenservice, is uw probleem mogelijk in een mum van tijd opgelost.

15. Wijzig uw ISP
Als uw huidige ISP niet in staat is om aan uw behoeften in uw regio te voldoen en u nog steeds constant te maken heeft met lage internetsnelheden, dan is uw laatste redmiddel om naar een betere verbinding te zoeken en daar naar over te schakelen. In een dergelijk scenario is het altijd beter om wat onderzoek te doen en erachter te komen welke verbinding de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt in uw omgeving. Het is ook goed om ook met je buren te praten en te kijken welke verbinding ze gebruiken en hoe goed die hen van dienst is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *