Echte muziekinstrumenten gebruiken met GarageBand op uw iPad

0
Echte muziekinstrumenten gebruiken met GarageBand op uw iPad

Het is tijd om een ​​echt instrument op GarageBand aan te sluiten om te zien wat het kan doen.





Het is tijd om een ​​echt instrument op GarageBand aan te sluiten om te zien wat het kan doen
GarageBand is niet alleen goed voor opnemen, je kunt hem ook gebruiken als ruimtebesparende oefenversterker om via een hoofdtelefoon naar je gitaar of keyboard te luisteren.

Het is ook perfect mogelijk om de microfoonoptie van GarageBand te gebruiken om een ​​akoestisch instrument op te nemen, zoals een viool of een tuba, maar de kwaliteit zal nooit geweldig zijn, want je vertrouwt op de externe microfoon van de iPad om het geluid op te vangen. Om de beste resultaten te krijgen, moet u een elektrisch instrument, zoals een gitaar of een keyboard, rechtstreeks op uw iPad aansluiten.

Voor gitaar en bas heb je een speciale gitaarkabel nodig – we zijn al lang fan van de AmpliTube iRig ( ikmultimedia.com ), en ook de Griffin GuitarConnect-kabel ( ), die goedkoper is. Om de meeste MIDI-toetsenborden op je iPad aan te sluiten, kun je de Apple iPad Camera Connection Kit gebruiken. Deze wordt in uw dockconnector gestoken en geeft u een USB-poort, waarop u een USB-toetsenbord kunt aansluiten. Er zijn ook MIDI-connectoren zoals de iRig MIDI, die MIDI-keyboards, drummachines, drumpads, pedaalborden en meer op een iOS-apparaat aansluiten.

Zorg dat je gitaar is aangesloten

Verbind je gitaar met je iOS-apparaat (we gebruiken een iRig), zet je koptelefoon op en zet het volume op je koptelefoon en gitaar hoger. Open GarageBand. Het detecteert je gitaar en opent automatisch de gitaarversterker.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …

Zet de monitor aan

Schrik niet dat u op dit moment uw gitaar niet kunt horen. Om de een of andere reden is de monitor standaard uitgeschakeld – om dit op te lossen, tikt u op het gitaarstekkerpictogram linksboven in het scherm en zet u de monitorinstelling op Aan.

Stem uw instrument af

Dit is een goed moment om ervoor te zorgen dat je gitaar goed is gestemd – tik op het stemvorkpictogram. De letter verandert van rood in blauw als hij goed is gestemd. Gebruik hem voor elke vreemde gitaarstemming die je leuk vindt, want hij is eerder chromatisch dan vast.

Kies uit zeven versterkers

Standaard krijg je de klassieke combo-versterker, maar er zijn nog zeven andere om te proberen. Tik op de pijl naar beneden in de linkerbovenhoek van het scherm en vervolgens op Clean Combo. Je kunt met alle knoppen op de versterker twiddelen door erop te dubbeltikken.

Speel met het effectpedaal

Tik op het effectpedaalpictogram en je ziet een aantal effectpedalen. U kunt op een van de pedalen tikken om deze te wijzigen in een van de andere 10 pedalen. Om met de instellingen op een van de effectpedalen te spelen of ze uit te schakelen, dubbeltikt u erop.

Neem wat geluiden op

Laten we aannemen dat je achtergrondmuziek hebt gemaakt met behulp van onze vorige twee tutorials. Om wat gitaar over de top op te nemen, moet je je versterker en pedalen instellen zoals je wilt en op p drukken om te oefenen, of opnemen om een ​​track neer te zetten.

Pas uw opname aan

De metronoom kan u afleiden. Om het uit te schakelen en toegang te krijgen tot andere opname-opties, tik je op de o in de rechterbovenhoek en vervolgens op het tabblad Nummer. Hier kun je de metronoom uitschakelen, maar de aftelling ingeschakeld laten.

Toetsenborden instellen

Om een ​​MIDI-toetsenbord op te nemen, sluit u de iRig MIDI- of Camera Connection Kit aan op uw iOS-apparaat en vervolgens op uw toetsenbord. Velen hebben een aangedreven USB-hub nodig. Open GarageBand, selecteer een instrument en speel.

Zang opnemen

Zangers kunnen meezingen met tracks die in GarageBand zijn gemaakt met de ingebouwde microfoon van de iPad of iPhone. Voor betere resultaten wilt u waarschijnlijk een microfoon aansluiten op de dock- of headsetaansluiting van uw iOS-apparaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *