De ultieme gids voor Android-gegevensherstel

0
De ultieme gids voor Android-gegevensherstel

Hoe verwijderde bestanden in Android te herstellen
Het is een vreselijk gevoel als je je realiseert dat je iets hebt verwijderd dat eigenlijk heel belangrijk was, maar in de technisch onderlegde, met de cloud verbonden wereld van vandaag zijn die 1’en en 0’en niet per se voor altijd verdwenen – je kunt soms digitale bestanden terughalen uit het graf als je weet hoe je een reeks Android-tools voor gegevensherstel moet gebruiken.

Er is echter geen 100% garantie en hoe u Android-gegevensherstel benadert, hangt af van de apps die u hebt geïnstalleerd en waar uw bestanden vandaan zijn verwijderd. We hebben deze gids georganiseerd rond soorten gegevens en laten u kennismaken met enkele van de beste ingebouwde tools voor gegevensherstel van derden voor de taak.
Als u een Android-gebruiker bent, is de kans groot dat u Google Foto’s gebruikt voor je foto’s, inclusief een tool voor het ongedaan maken van het verwijderen in de app: kies Bin in het app-menu en tik vervolgens op de foto die je wilt terughalen van digitaal dood en tik vervolgens op de herstelpijl (in de rechterbovenhoek).

Helaas werkt deze vorm van Android-gegevensherstel alleen als u cloudback-up hebt ingeschakeld (via Instellingen), en u kunt alleen afbeeldingen herstellen die in de afgelopen 60 dagen zijn verwijderd. Het is een uitstekende reden om fotoback-up constant aan te laten staan ​​(zie de laatste tip voor meer details hierover).
Heeft u per ongeluk een afbeelding uit Google Drive gewist ? Je kunt het op dezelfde manier terughalen als in Google Foto’s – open het app-menu, kies Bin uit de lijst en tik vervolgens op het herstelpictogram (dat eruitziet als een klok met een cirkelvormige pijl eromheen).

Google zegt dat bestanden voor een “beperkte tijd” worden bewaard, maar is niet specifieker dan dat – het lijkt er echter op dat verwijderde bestanden minstens enkele maanden worden bewaard. Net als bij Google Foto’s, hebt u desgewenst via uw webbrowser toegang tot dezelfde pagina met verwijderde bestanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *