Geavanceerde Facebook-privacy- en beveiligingstips

0
Geavanceerde Facebook-privacy- en beveiligingstips

Hoe u uw Facebook-profiel beveiligt
Facebook mijnt uw persoonlijke gegevens. Enorme hoeveelheden ervan. Dit is gemakkelijk te doen, aangezien mensen nu gemiddeld een uur per dag op de site doorbrengen met het delen van persoonlijke foto’s, privégesprekken en het spelen van populaire spellen zoals Candy Crush Saga.

Facebook bevat echter krachtige tools om te voorkomen dat uw gegevens door derden worden gedolven of dat onbevoegden uw foto’s en privéberichten zien, maar de meeste mensen maken geen gebruik van de ingebouwde privacytools.

Lees meer: ​​000webhost

We zullen u laten zien hoe u uw Facebook-account kunt beveiligen, evenals enkele best practices om elke inbreuk op uw privacy te voorkomen.
1. Veilig inloggen
Wanneer u zich aanmeldt bij uw Facebook-account vanaf een gedeelde of openbare pc, vink dan niet ‘Aangemeld blijven’ niet aan.

U wordt ook gevraagd of u de browser wilt opslaan – klik op ‘Ja’ als u de pc vaak gebruikt, of ‘Nee’ als u dat niet doet – zodat u wordt gewaarschuwd als iemand de pc gebruikt om in te loggen op uw account.
2. Facebook privacy-instellingen
Facebook heeft een aantal recente wijzigingen aangebracht om de privacy-instellingen gemakkelijk toegankelijk te maken. Om ze te bekijken, klikt u op het hangslot in de rechterbovenhoek en wordt een vervolgkeuzelijst met de meest populaire privacy-instellingen weergegeven.

U kunt ook op ‘Meer instellingen weergeven’ klikken voor meer privacytools.

Ga naar Instellingen> Privacy op de desktopversie van Facebook of kies “Privacy Shortcuts” in je mobiele Facebook-app.

Onder “Wie kan mijn spullen zien” kunt u het publiek voor toekomstige berichten wijzigen, bijvoorbeeld Alleen vrienden. Je kunt ook de zichtbaarheid van eerdere berichten beperken om ervoor te zorgen dat alleen je bevestigde vrienden ze kunnen zien.

Onder ‘Wie kan mij opzoeken?’ wijzig de instellingen voor uw e-mailadres en adres en telefoonnummer in “Vrienden” om ervoor te zorgen dat alleen mensen die u kent uw Facebook-account kunnen vinden door uw e-mailadres of telefoonnummer te zoeken.

Kies tenslotte “Nee” voor de zoekmachines optie.
3. Wie kan zien wat je plaatst?
Nu is het tijd om te controleren hoeveel informatie u deelt en met wie. Klik op de pijl-omlaag naast ‘Wie kan mijn items zien?’ en waar staat ‘Wat zien andere mensen op mijn tijdlijn?’ klik op ‘Weergeven als’.

In eerste instantie zul je zien hoe je profiel eruitziet voor mensen die je niet kent. Blader door uw tijdlijn en verberg eventueel levensgebeurtenissen / foto’s door rechtsboven op het tabblad Bewerken te klikken.
4. Beperk de zichtbaarheid van uw profiel
Standaard is informatie zoals uw vriendenlijst openbaar beschikbaar. Ga op de desktopversie van uw website naar uw profiel en klik op het tabblad Bewerken rechtsboven om de privacy-instellingen te wijzigen.

Wijzig de zichtbaarheid van uw vriendenlijst in “Alleen ik” of “Alleen vrienden”. Doe hetzelfde voor andere informatie, zoals boeken, films enzovoort.
5. Controleer uw tijdlijn en tagging-instellingen
Klik in aansluiting op de vorige stap op ‘Bewerken’ naast ‘Wie kan dingen toevoegen aan mijn tijdlijn?’ om te zien wat vrienden op je tijdlijn posten voordat het verschijnt.

In het gedeelte “Wie kan dingen zien op mijn tijdlijn?” sectie kun je bepalen wie berichten ziet waarin je bent getagd op je tijdlijn. Standaard is dit “Vrienden van vrienden”, maar u kunt dit wijzigen in “Alleen vrienden”.

Tot slot in “Hoe kan ik tags beheren die mensen toevoegen en suggesties voor taggen?” verander de eerste instelling naar “Aan” om tags goed te keuren die door anderen zijn gemaakt voor berichten op uw eigen tijdlijn.
6. Beperk wie vriendschap met u kan sluiten
Je wilt niet dat vreemden al je informatie zien. Vouw in het privacymenu ‘Wie kan contact met mij opnemen’ uit. vervolgens onder ‘Wie kan mij vriendschapsverzoeken sturen?’ je kunt alleen ‘Vrienden van vrienden’ – mensen die je vrienden kennen – kiezen om je een vriendschapsverzoek te kunnen sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *