De beste survival-apps om u uit moeilijke situaties te halen

0
De beste survival-apps om u uit moeilijke situaties te halen

Uw telefoon kan u vermaken, informeren en u in contact houden met de mensen die er het meest toe doen, maar het kan ook een hulp zijn in noodsituaties. Of u zich nu in een echte situatie van leven en dood bevindt of gewoon een lastige sociale ontmoeting, uw telefoon kan u helpen ontsnappen. Dit zijn de apps die u in geval van nood moet laten installeren.

Rode paniekknop
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Het is belangrijk om meteen buiten de poort op te merken dat je zonder een in-app-aankoop beperkt bent tot een vrij zinloze tekst en één contact wanneer je op de knop drukt, maar als je de ontwikkelaars kunt vergeven voor upselling, dan is dit eigenlijk een nuttige app te hebben gedownload.

Het werkt precies zoals de naam doet vermoeden. Je drukt op de paniekknop en er gaat een bericht uit naar de contacten die je van tevoren hebt opgegeven, samen met een link naar je huidige locatie. De betaalde upgrade maakt ook het bellen van nooddiensten mogelijk.

Red Panic Button (freemium) voor Android en iOS

Eerste hulp van het Amerikaanse Rode Kruis
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Als jij of iemand met wie je bent medische hulp nodig heeft, dan kan deze EHBO-app helpen, met gedetailleerde begeleiding voor allerlei problemen, van astma tot een hartaanval, en je kunt ook het adres van het dichtstbijzijnde medische centrum bellen vanuit in de app zelf.

Er is een quizmodus geïntegreerd in de app, zodat je je kennis kunt testen en je van tevoren kunt voorbereiden, en de videoclips en stapsgewijze handleidingen zijn allemaal gemakkelijk te volgen. U kunt ook vanuit de app bellen naar 911 en toegang krijgen tot verschillende andere handige bronnen.

Eerste hulp van het Amerikaanse Rode Kruis (gratis) voor Android en iOS

SafeTrek
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Er zit een heel eenvoudig maar zeer effectief idee achter SafeTrek. Je houdt de blauwe knop ingedrukt als je je kwetsbaar voelt, laat los en voert een pincode in als je in veiligheid bent. Als de pincode niet wordt ingevoerd wanneer de softwareknop wordt losgelaten, stuurt de app een waarschuwing.

De waarschuwing wordt naar de lokale politie gestuurd, die onderweg is met behulp van de locatiegegevens die door uw telefoon worden verstrekt. U hoeft verder niets te doen. Het enige nadeel is dat er een maandelijks abonnementsgeld van $ 2,99 (of $ 29,99 / jaar) is, maar je kunt het 30 dagen gratis proberen.

SafeTrek ($ 2,99 / maand) voor Android en iOS

FEMA
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
De officiële app van het Amerikaanse Federal Emergency Management Agency bevat informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op een natuurramp en up-to-date hulp voor wat u daarna kunt doen, inclusief locaties voor onderdak en ontmoetingsplekken.

Er zijn meer dan 20 verschillende soorten rampen, met middelen voor, na en tijdens het incident. Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, kijk dan of er apps beschikbaar zijn bij uw eigen regering – en als u op reis bent, wilt u ze misschien van tevoren inslaan.

FEMA (gratis) voor Android en iOS

Life360 Family Locator
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Life360 is in wezen een one-stop-shop voor allerlei gezinsvriendelijke hulpprogramma’s, van het beheren van gedeelde takenlijsten tot het volgen van waar iedereen zich op een kaart bevindt. Hoewel je het misschien niet op prijs stelt dat je ouders je de hele dag bespioneren, kunnen er momenten zijn dat het van onschatbare waarde is.

Er is een Panic Alert-functie ingebouwd in de app die ervoor zorgt dat de vrienden en familie die u kiest via voicemail, e-mail en meldingen een bericht ontvangt als u in de problemen komt. De mensen die u waarschuwt, kunnen ook uw laatst bekende locatie op een kaart zien.

Life360 Family Locator (gratis) voor Android en iOS

SAS Survival Guide
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Wat het leven je ook brengt, deze app kan helpen. Aangepast aan het boek geschreven door een Britse SAS- instructeur, behandelt het zowat elk denkbaar scenario als het gaat om te overleven, van de bessen die je kunt eten tot de knopen die je moet binden aan de gevaren om op te letten.

Er zijn ook video’s opgenomen voor sommige van de onderwerpen, maar afgezien van die clips werkt alles offline, mocht je zonder signaal in het niets komen. Er is hier ook een gedetailleerde EHBO-sectie en wat nuttig advies over zelfverdedigingstechnieken.

SAS Survival Guide ($ 5,99) voor Android en iOS

Valse oproep
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
We zeggen niet dat vastzitten op een slechte date gelijk staat aan een hartaanval of gestrand zijn in de wildernis, we proberen gewoon grondig te zijn … en als je ergens snel weg moet komen dan past Fake Call goed.

U kunt de app instellen om u te bellen met een beller-ID van uw keuze, en er is ook een getimede optie als u deze zo heimelijk mogelijk wilt maken. De app is exclusief voor Android, maar er zijn alternatieven voor iPhone-gebruikers, waaronder de eenvoudige Fake Call Free .

Fake Call (gratis) voor Android , Fake Call Free (gratis) voor iOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *