Google-taken gebruiken in Gmail

0
Google-taken gebruiken in Gmail

De Tasks-app van Google functioneert als een digitale takenlijst. Hoewel er speciale Android- en iOS-apps voor taken zijn, is het ook rechtstreeks in de inboxweergave geïntegreerd wanneer je Gmail op een desktop gebruikt. Het kan dus een handige manier zijn om items bij te houden terwijl u door uw e-mail gaat, voor het geval u moet onthouden dat u later op een e-mail moet reageren of snel een bericht moet kunnen openen.

TAKEN GEBRUIKEN MET GMAIL:
Om taken te openen, zoek je naar die blauwe knop aan de rechterkant met een witte lijn en een gele stip erin. (Standaard staat het onder de knoppen Agenda en Keep.)
Taken worden geopend in een zijbalk aan de rechterkant. Als dit de eerste keer is dat u Taken gebruikt, klikt u op ‘Aan de slag’.
Klik op “Een taak toevoegen” om een ​​taak te maken
Taken belangrijkste meu
Taken worden geopend in een zijbalk aan de rechterkant.
In dat menu kunt u de naam voor uw taak invoeren of bewerken
Als u meer details voor een taak wilt bewerken of toevoegen, klikt u op het potloodpictogram naast die taak. Dit brengt u naar een ander menu waar u een datum en tijd voor uw taken kunt toewijzen, kunt wijzigen in welke lijst uw taak staat en subtaken toevoegt. U kunt ook op het prullenbakpictogram in de rechterhoek klikken om de taak te verwijderen. Als je klaar bent, klik je op de pijl terug in de linkerbovenhoek van de zijbalk.
Taakmenu
Bewerk hier de details voor uw taak.
U kunt taken slepen en neerzetten om hun volgorde te wijzigen en u kunt uw taken in verschillende lijsten indelen. Klik bovenaan op “Mijn taken” en selecteer “Nieuwe lijst maken” in de vervolgkeuzelijst om nog een lijst toe te voegen. Als u de naam van de lijst wilt wijzigen, klikt u op de drie stippen rechts van ‘Een taak toevoegen’.
Om een ​​e-mail als taak op te slaan, sleept u de e-mail in de zijbalk Taken
Een e-mail toevoegen als taak
U kunt een e-mail slepen en neerzetten in de zijbalk van Taken om deze als taak toe te voegen.
Klik op de cirkel links van de taak om een ​​taak als voltooid te markeren
Markeer een taak als voltooid
Klik op de cirkel naast de taak om deze als voltooid te markeren.
Om je voltooide taken te bekijken, klik je op “Voltooid” onderaan de zijbalk
Voltooide taken in de zijbalk
Voltooide taken worden onder in de zijbalk weergegeven.
De taken die u via deze zijbalk toevoegt, worden gesynchroniseerd met de mobiele apps en u zult ze ook zien als u taken opent via een andere app, zoals Drive of Agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *