Facebook en Instagram verbannen alle berichten die conversietherapie promoten

0
Facebook en Instagram verbannen alle berichten die conversietherapie promoten

Instagram kondigde donderdag een nieuw verbod aan op alle vormen van inhoud, inclusief berichten en video’s, ter bevordering van de wijdverbreide praktijk die bekend staat als conversietherapie, die probeert de seksuele geaardheid van een persoon met geweld te veranderen. Het nieuws werd eerder vandaag voor het eerst gerapporteerd door CNN .

Een woordvoerder van moederbedrijf Facebook vertelt The V erge dat deze recente beleidswijziging een uitbreiding is van een eerdere regel die specifiek advertenties verbiedt die de praktijk promoten die eerder dit jaar is ingevoerd, en dat het beleid nu een verbod bevat op alle inhoud die direct reclame maakt voor de ook oefenen. De woordvoerder bevestigde dat het verbod zowel van toepassing is op Instagram als op het belangrijkste sociale netwerk van het bedrijf, dat beleid inzake haatzaaiende uitspraken deelt.

FACEBOOK EN INSTAGRAM VERBIEDEN INHOUD VOOR CONVERSIETHERAPIE ONDER RICHTLIJNEN VOOR HAATDRAGENDE TAAL
“We staan ​​geen aanvallen op mensen toe op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit en werken ons beleid bij om de promotie van diensten voor conversietherapie te verbieden”, zei Tara Hopkins, Instagram’s directeur openbaar beleid voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, in een verklaring gegeven aan CNN als reactie op inhoud van conversietherapie gepromoot door een Britse religieuze groep genaamd Core Issues Trust. ‘We hebben schendende inhoud verwijderd van @coreissuestrusttv. We herzien ons beleid altijd en zullen doorgaan met het raadplegen van experts en mensen met persoonlijke ervaringen om onze aanpak te informeren. ”

Conversietherapie is in een of andere vorm in ten minste 19 Amerikaanse staten verboden , in de meeste gevallen ter bescherming van minderjarigen, maar het blijft legaal op federaal niveau in de VS en is toegestaan ​​in grote delen van Europa en elders in de wereld. Het wordt vaak door religieuze organisaties verkondigd als een pseudowetenschap zonder feitelijke basis en studies tonen aan dat het directe verbanden heeft met hogere percentages depressie, drugsgebruik, dakloosheid en zelfmoord onder jongvolwassenen, van wie velen er zonder hun toestemming.

Instagram zegt dat het verbod wereldwijd van toepassing is als onderdeel van een uitbreiding van haar wereldwijde beleid inzake aanzetten tot haat. Alleen Duitsland heeft een wet op de boeken die de praktijk voor minderjarigen verbiedt , wat betekent dat het verbod op het omzetten van gedeelde inhoud op Facebook en Instagram voor conversietherapie organisaties in Afrika, Europa, de VS en andere regio’s die proberen reclame voor de praktijk te maken, moet sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *